Jordnöt - och chokladglass, hälsosamJordnöt - och chokladglass, hälsosamJordnöt - och chokladglass, hälsosamjordnot_chokladglass_halsosam_ (6)

Mitt bästa glassrecept! Jag vet, det är stora ord. Men jordnöt och choklad är verkligen en storfavorit och det här receptet blev över alla mina förväntningar. Helt enkelt bäst hittills! Så krämigt, smakrikt och alldeles underbart. Serverat med kokoskaffe (kaffe med kokosolja), dessutom. Ja ni hör ju själva att det är en höjdarkombo. Det går såklart lika bra att göra som glasskulor istället för glasspinnar om du hellre vill det. Innehållet i dom här glassarna gör dessutom att dom kan klassas som rena rama supermaten. Och apropå supermat! Leila Lindholm har premiär för sitt nya program ”Leilas supermat” i Sjuan 1a september kl 21.30! Himla roligt och spännande tycker jag. Mer om det längre ner.

DEN BÄSTA JORDNÖT – OCH CHOKLADGLASSEN

4 dl fet kokossmjölk, bara mjölken inte vattnet
2 rejält rågade msk jordnötssmör, creamy eller crunchy spelar ingen roll
1 msk kokosolja, smält på låg värme
2 msk honung alt. annan valfri flytande sötning
2 msk rå kakao, vanlig kakao går också bra
En (ganska stor) nypa havssalt
Eventuellt lite rivet citronskal, ger en spännande touch men det är lika gott utan

SUPERSTRÖSSEL

Kokos
Bipollen
Pistagenötter
Hallon

Smält mörk choklad

KOKOSKAFFE

En kopp svart kaffe
1 tsk kokosolja, jag tycker ürtekrams är godast i kaffet, men cocosa är också god

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda alla ingredienser till glassen i en mixer eller med en stavmixer.
2. Häll upp smeten i glassformar (jag använder dom här i rostfritt stål). Lämna ca 1-2 cm upp till kanten, glasspinnen tar lite plats + att glassen kan expandera något när den blir fryst.
3. Ställ in formarna i frysen i några timmar tills glassen blivit genomfrusen. När du vill äta glassen spolar du lite varmt vatten på glassformen och lossar den sedan försiktigt genom att dra i glasspinnen.
4. Toppa eventuellt med smält choklad och superströssel. Den är dock lika god utan!
5. Drick gärna en kopp kokoskaffe till, det förhöjer hela smakupplevelsen. Mixa (jag använder stavmixer) helt enkelt en kopp svart kaffe med 1 tsk kokosolja – woila!