Meny

close

Baka, baka en liten pepparkaka

_MG_8688_1_1_liten _MG_8713_1_litenBaka, baka en liten pepparkaka

Tips för pepparkaksreceptet från min eBok är att ta lite mjöl i taget och röra om väl. Mjölet kommer att svälla en aning så låt inte degen vara helt stenhård när du ställer in den i kylskåpet för att vila över natten, men det ska vara en fast, jämn och blank fin deg. När du sedan ska kavla ut den rekommenderar jag att du gör det mellan två bakplåtspapper. Tryck sedan ut dom pepparkaksformer du önskar och ta bort överflödig deg med hjälp av en kniv. Skjuts in i ugnen och håll stenkoll, just pepparkakor är förrädiska på att brännas på en sekund.

Pepparkakorna är som mycket annat i boken utan gluten, socker, laktos, ägg och nötter. Lycka till, låt det väl smaka!

Tredje gången gilt…

_MG_0955_litenTredje gången gilt…

…som jag bakar julbröd den här veckan. Recept på brödet finns i min eBok som kostar 69:-, du köper den här. Får liksom inte nog av dom underbara kryddorna som hör julen till. Visste ni förresten att julkryddor inte bara är goda, utan även har fantastiska egenskaper för kroppen? Saffran verkar t.ex lugnande, kanel minskar sötsug och ingefära är uppiggande. Mer intressant information om kryddorna hittar du på min kära systers blogg EvelinasEkologiska.sekryddor

Mandelmassa

Mandelmassa

Jag har fått en del feedback på att ni tycker att mandelmassan från eBoken blir för lös. Tanken är att den ska bli krämig, men inte rinnande såklart. I och med att olika mandelmjöl absorberar olika mycket vätska så rekommenderar jag att du tar i lite vätska i taget till önskad konsistens.

Tack för att ni är så förstående och tålmodiga med att det här är min allra första eBok, all er feedback gör att jag till nästa gång vet vad som är viktigt att vara tydlig med i recepten. Jag är så glad över den positiva responsen och jag hoppas att ni är glada över recepten och tipsen.

Ha en underbar kväll!