Meny

close
Livsstil

Recept: gör egen glögg på äpple

_MG_8208_1_liten

Äppelglögg

Den här glöggen är kall som varm en klar favorit hos mig. Kryddig och söt men ändå fräsch och alldeles underbar. Passar strålande som fördrink på festen, som värmande dryck i soffan på kvällen när gästerna lämnat, eller varför inte iskall och svalkande efter en vinterpromenad? Receptet hittar du här. 

Livsstil

Recept: glutenfritt vörtbröd

_MG_1666_1_liten _MG_1650_1_liten _MG_1654_1_liten

Glutenfritt vörtbröd

Jag serverade brödet med en himmelskt god osötad äppelmos som jag inte kan få nog av. Krämig, fräsch, smakrik. Du hittar den här.

Ingredienser: / 2 1/2 dl bovetemjöl (1 US cup) / 1 dl sojamjöl (0.4 US cup) / 1 dl mandelmjöl (0.4 US cup) / 45 g vörtkryddor, finns att köpa i olika glutenfria varianter både på hälsokost och vanlig mataffär, du kan också göra din egen* / 1 1/2 tsk bikarbonat / 1 1/2 msk fiberhusk (psyliumseedhusk) / 1 nypa salt / 3-4 dl valfri mjölk (1.2-1.6 US cup) , jag använde rismjölk / 1/2 – 1 dl russin (0.2-0.4 US cup), kan uteslutas / Kokosolja att smöra formen med

Gör så här: Sätt ugnen på 180 C. Blanda först alla torra ingredienser. Häll därefter i mjölken, börja med 3 dl och tillsätt mer vid behov, smeten ska vara tjock och trögflytande och den tjocknar allteftersom fiberhusken gör sin bindande verkan. Smörj en form med kokosolja. Häll upp smeten i formen och grädda i 45-55 min. Brödet ska få en krispig yta. Testa gärna med en sticka för att se att det är genomgräddat.

Fri från: Gluten, laktos, socker, ägg.

*Kom ihåg att kolla så att din färdigköpta vörtmix är glutenfri om du är känslig mot malt. Du kan också enkelt göra din egen på salt, nejlikor, pomeransskal, anis, fänkål, syra, sötma och kardemumma. Personligen gillar jag också att komplettera med ingefära och kanel.

Brunch

_MG_1372_1_liten_MG_1387_1_liten _MG_1377_1_liten_MG_1353_1_litenBrunch

Hos min syster Evelina och hennes sambo Fredrik