Karamellsås – RAW – så gör du din egen 

Denna härliga, krämiga, sega, söta karamellsås är bortom denna värld. Så otroligt god och enkel att göra.

Ingredienser:  / 5 msk agavesirap / Ca 10 st dadlar, blötlagda minst 4 timmar, OBS! spara vattnet / 3 msk kokosolja / En nypa äkta ekologiskt vaniljpulver / En nypa salt / 3 msk chiafrön blandat med i 0.75 dl vatten, använd gärna daddelvattnet (0.3 US cup)

Gör så här: Häll av daddelvattnet och använd en del av det till chiafröna. Det söta vattnet är väldigt gott att använda i bakverk och till smoothies så du kan med fördel spara det som blir över till ett senare tillfälle. Mixa alla ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. Servera som den är eller använd den till bakverk, på glass, till frukt, choklad – den är tammejtusan god till allt! Om du vill ha den lösare i konsistensen tillsätter du bara mer av daddelvattnet till önskad konsistens.

Fri från: Den här rätten är fri från gluten, raffinerat socker, mjölk, ägg och nötter.