Tips på enkelt julgodis! Kokostoppar med chokladöverdag
Tips på enkelt julgodis! Kokostoppar med chokladöverdag. Väldans simpla och väldans goda. I det här inlägget tipsar jag dessutom om hur du enkelt gör ditt egna chokladöverdag!
INGREDIENSER
Recept till ca 20 st kokostoppar
100 g fet kokosmjölk
100 g kokosflingor
25 g agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
30 g kokosolja, smält
85 g mörk choklad, eller gör ditt eget chokladöverdrag, se recept nedan
1 nypa äkta vaniljpulver
Knäck – eller ischokladformar
Tandpetare eller grillspett
GÖR DIN EGEN CHOKLAD
5 msk kokosolja
4 1/2 msk kakao
En nypa äkta ekologiskt vaniljpulver
4 msk kokossocker, alternativt stevia, agave sirap, honung eller annan valfri sötning i valfri mängd
GÖR SÅ HÄR
1. Smält kokosoljan på låg värme.
2. Blanda kokosmjölk, kokosflingor, sötning och den smälta kokosoljan i en skål. Lägg röran i knäckformar eller ischokladformar, sätt in i frysen tills dom stelnat.
3. Om du har köpt choklad så smälter du den över ett vattenbad. Om du gör din egen choklad så blandar du ihop ingredienserna till den i en kastrull på låg värme tills du har
en fin jämn smet.
4. Ta ut kokosbitarna ur frysen, ta av knäckformarna och fäst bitarna på tandpetare eller grillspett.
5. Doppa kokosbitarna i chokladen och ställ in i frysen igen i ca 1 timme. Kan sedan förvaras i kylskåp till servering.
FRI FRÅN
Dessa godbitar är glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg och utan nötter.