_MG_9502_MG_9508 _MG_9668 _MG_9638

Superenkel rabarberkaka med vispad grädde

Fick recept-tips av min fina vän Cajsa på en rabarberkaka, superenkel och supergod! Passar både vuxenmunnar och barnmunnar.

Ingredienser:

2 st ägg
1.5 dl steviaströ
1.5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta ekologiskt vaniljpulver
100 g smält kokosolja eller smör
2-3 stjälkar rabarber

Att strö över:

1-2 msk steviaströ
2-3 msk potatismjölk

Gör så här:

Dela äggen. Häll äggvitorna i en bunke och äggulorna i en annan bunke. Tillsätt steviaströ/sukrin till äggvitorna. Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljpulver och kokosolja/smör till äggulorna. Vispa äggvitorna och sockret med elvisp ett par minuter till en tjock smet. Den ska inte vara så hård att man kan vända upp och ner på bunken. Vispa därefter innehållet i den andra bunken. Rör sedan samman alltihop med en sked. Häll smeten i en smord ugnsform/pajform av det något större slaget. Skala rabarbern och skär i bitar, ca 1 cm breda. Strö över och tryck ner rabarberbitarna i smeten. Strö över steviaströ/sukrin och sikta över lite potatismjöl.

Grädda på 175 grader i ca 20 min. Servera med vispad grädde av valfritt slag, jag hade kokosgrädde = vispad fet kokosmjöl + sötning + vanilj.