Gyllene bovetegröt, naturligt glutenfri hälsosam frukostGyllene bovetegröt, naturligt glutenfri hälsosam frukostGyllene bovetegröt med varma hallon, banan och iskall mandelmjölk! Det här härliga var min frukost imorse. När jag vaknade visste jag på en gång att det skulle bli grötfrukost! Gillar att vakna till halvmulet och grått väder på helgdagar. Det får mig i ett lugnt lunk på en gång. Det är lätt att det blir en lång morgon med sen frukost och massa mysigt pysslande i lägenheten då, vilket jag gillar. Känner generellt att jag börjar göra i ordning för hösten nu. Får massor med inspiration till mig vad det gäller inredning i lägenheten och vill bara göra det ombonat och härligt inför alla framtida innekvällar som höst och vinter brukar bjuda på. Hur känner ni, är det lika för er?

GYLLENE BOVETEGRÖT

ger ca 1-2 portioner beroende på hur hungrig du är

1 dl krossat bovete
2 dl vatten
En nypa gurkmeja
En nypa svartpeppar
En nypa kanel
En nypa kardekumma
En nypa äkta vaniljpulver
En nypa salt
3-4 klippta/hackade aprikoser alt. en liten näve russin
1 msk pumpakärnor
1 msk solrosfrön
1 msk sesamfrön

SERVERINGSFÖRSLAG

Banan
Varma hallon
Iskall mandelmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Häll upp 1 dl krossat bovete i en finmaskig sil. Koka sedan upp några dl vatten som du sedan häller över bovetet. Lägg sedan det sköljda bovetet i en kastrull tillsammans med 2 dl vatten samt alla kryddor, frön och aprikoserna. Låt koka på medelvärme i 5-8 minuter.
2. Servera gröten med varma hallon, banan och iskall mandelmjölk.

Smaklig måltid!

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, utan ägg, utan nötter, mejerifri.