_MG_0154_liten_MG_0160_liten

Recept: Glutenfria fluffiga amerikanska pannkakor utan mejerier

Fluffiga och saftiga som satan med bland annat chiafrön och mandelmjöl. Se recept nedan!

Ingredienser 6 st ca 10×10 cm stora pannkakor

2 ägg, helst rumsvarma
1 banan
1/2 dl valfri mjölk
1 tsk chiafrön
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 msk mandelmjöl
Salt och kardemumma

Gör så här: Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en slät smet. Låt sedan stå och dra i 15-20 minuter. Värm upp en stekpanna till max, sänk sedan till hälften och ha i kokosolja. Stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidor.

Toppingförslag: Hallon, mynta, valnötter, blåbär, havtorn, bipollen

Fri från: Gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter

Tips: Du kan ersätta äggen med chiaägg. 1 ägg = 1 msk chiafrön blandat med 3 msk vatten, låt svälla till en geléliknande massa.