jordgubbar_med_pistagemjolk_hurbrasomhelst.seFinns det något somrigare än att äta jordgubbar till frukost? Det är så djupt rotat i smakminnet, just jordgubbar med mjölk. För mig så starkt förknippat med sommar, sommarlov, barndom, fina frukoststunder med familjen och mellanmålsstunder på bryggan. Att springa barfota och äta jordgubbar som stått ute i solen länge och blivit näst intill uppvärmda och som smakar himlen. Det är mycket glädje, kärlek och minnen i det fina lilla röda bäret. Vi har alltid haft eget jordgubbsland där jag växt upp. Även potatis, olika salladsblad, bärbuskar, rabarber, morötter och mycket mer. Det har alltid bara varit att gå ut i landet och plocka frukostbären rakt ner i tallriken eller tillbehören till middagen direkt i salladsskålen. En lyx som jag är väldigt tacksam över. Det blir så mycket liv och glädje i maten då – när man får så, skörda och äta sitt eget. Jordgubbar och åkerbär är mina favoritsommarbär tror jag. Härligt solmogna hallon plockade direkt från busken är inte fy skam det heller. För att inte tala om hjortron! Äh, jag gillar ju alla bär. Vilket är ert favoritbär på sommaren?

I SKÅLEN HADE JAG

Jordgubbar
Pistagemjölk
Pistagenötter
Valnötter

TILL DET ÅT JAG

2 kokta ägg
1 kopp kaffe