_MG_6802_liten _MG_6786_liten

Ingredienser 5-6 st mindre frallor

2 äggvitor, vispade till ett luftigt och relativt hårt vitt skum, men dom behöver inte vara ”vända upp och ner godkända”
1 dl fet, krämig kokosmjölk
1 tsk äppelcidervinäger

1 msk kokosmjöl
1/2 dl mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk fiberhusk
1 nypa örtsalt
1 tsk brödkryddor

6 st muffinsformar smorda med lite kokosolja

Gör så här: Sätt ugnen på 200 C. Blanda alla torra ingredienser. Vispa därefter äggvitorna. Blanda sedan de torra ingredienserna med kokosmjölk och äppelcidervinäger och vänd därefter försiktigt ner äggvitorna. Häll upp i smorda muffinsformar och ställ på en plåt. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 10-15 minuter.

Istället för: Kokosmjöl – kikärtsmjöl eller sesammjöl. Mandelmjöl – hasselnötsmjöl. OBS! Om du använder ett annat mjöl än det jag angivit i receptet kan du behöva minska eller öka mängden för att få rätt konsistens. Ta lite i taget tills du har uppnått önskad konsistens. 

Fri från: Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri.

Tips: Du kan använda enbart bakpulver om du vill. Ca 1-1 1/2 tsk räcker.

Förvaring & hållbarhet: Kylskåp eller frys. Håller upp till en vecka. Värm på för nybakad känsla!