Falafelrulle med glutenfri wrap
Falafelrulle med hembakt wrap
Oh yes, det här är precis så gott som det låter. Och fasiken det är enkelt också! Tänka sig, vilken drömmiddag.
Wrap 1 st
1 msk skalade sesamfrön (0.4 US cup) / 1/4 dl quinoamjöl, alt. bovetemjöl, mandelmjöl etc. / 3/4 msk fiberhusk / 1/2 tsk bakpulver / 1 ägg / 3/4 dl mandelmjölk, eller annan valfri mjölk (0.4 US cup) / 1/2 krm gurkmeja, kan uteslutas men ger fin färg och har finfina läkande effekter / 1/2 krm örtsalt
Gör så här: Sätt ugnen på 225 C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa sedan ner mjölk och ägg. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 20×20 cm. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i ca 7 minuter. Håll utkik, den ska vara gyllene men inte krispig.
Falafel 6 st
100 g kokta kikärtor / 1 liten vitlöksklyfta, pressad / 1 rejäl knippe färska kryddor, t.ex persilja / 2 msk citronsaft / 2 msk sesammjöl eller kikärtsmjöl / 1/2 tsk spiskummin / 1 msk rumsvarm kokosolja / Salt efter behag / Sesamfrön till panering / Kokosolja till stekning
Gör så här: Mixa alla ingredienser i en bunke. Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja i botten. Häll upp sesam frön på ett fat, fukta händerna i lite kallt vatten och rulla bollar som paneras med sesamfrön. Stek på medelvärme några minuter tills bollarna har en gyllene krispig yta.
Sås
Höftade på följande ingredienser: kokosmjölk / tomatpure / en gnutta honung / örtsalt / cayennepeppar / vitlökspulver
Fri från: Den här rätten är fri från gluten, mjölk, socker och nötter. För att göra den äggfri skulle du kunna ersätta äggen i brödsmeten med mer fiberhusk och/eller Orgrans No Egg ersättare, jag har dock inte provat detta själv men skulle tro att det går väldigt bra.