Krämig chiapudding
Det här är verkligen den ultimata krämiga chiapuddingen. Tricket är att blanda den med dels yoghurt och dels fet kokosmjölk. Det blir ljuvligt! Och toppa den med massa godsaker, såklart. Receptet hittar du nedanför!
INGREDIENSER
ca 2 portioner
2 dl valfri yoghurt
1 dl fet kokosmjölk, t.ex garants eller santa marias i tetra
En nypa äkta vaniljpulver
En nypa salt
3 msk chiafrön
TOPPINGFÖRSLAG
Kiwibär
Granatäpple
Jordnötssmör
Valnötter
Banan
GÖR SÅ HÄR
Blanda alla ingredienser i en skål eller burk. Låt stå minst 30 minuter. Rör gärna om då och då. Du kan även förbereda den på kvällen till dagen därpå. Eller på morgonen till kvällsmål. Ja, ni hajar! Toppa med valfri härlig topping – ät och njut!
FRI FRÅN
Chiapuddingen i sig är glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg och utan nötter. Toppingen innehåller däremot nötter men går givetvis att utesluta för dig som är nötallergiker. Ersätt med till exempel pumpafrön och hampasmör.
TIPS!
Addera lite valfri flytande sötning efter behag för att göra en gudomligt god efterrätt.