Jag brukar för det mesta köra med frystorkat vetegräs som är malt ner till pulver.

Men nu har jag äntligen börjat att odla själv.

Det är ju faktiskt en stor skillnad på att få ett färskt shot i sitt glas, än att blanda ut pulver i vatten.

Vetegräset blir otroligt intensivt i sin gröna färg och man nästan känner hur det pirrar av näring idet.

Jag blev inspirerad att sätta igång med att odla när jag gick min kurs i Levande Föda.

Kursen följer Anne Wigmores erfarenheter om stärkande och läkande kost, där just vetegräs spelar en central roll.

Den innehåller hela 70% klorofyll och just klorofyll är en makalös blodbyggare för kroppen.

Det är nämligen så att molekylstrukturen i den är nästan identisk med våra röda blodkroppar!

Klorofyllen renar också levern, som har en stor uppgift i kroppen genom att ta hand om fettlösligt slagg och andra gifter.

Den bromsar tillväxten av skadliga bakterier och hjälper kroppen att rena sig från tungmetaller.

Dessutom så är vetegräs rikt på syre!

Det är bra för kroppens immunförsvar och dessutom så ser syret till att våra celler förnyas i en snabbare takt.

Visste du att en vetegrässhot på 4 cl motsvarar klorofyllet i ungefär 1,2 kg grönsaker!

Att odla eget vetegräs är lättare än du tror.

Så här gjorde jag:

Blötlägg vetekornen i ca ett dygn. Skölj och häll av vattnet. Lägg några cm jord på en planteringsbricka och sprid ut vetekornen ganska tätt. Tryck ned dem lite grann och vattna. (Jag hittade en gammal stänkflaska som jag stänker på vatten med.) Lägg över en kökshandduk och låt dem gro ca två dagar. Låt sen gräset få rikligt med sol och vatten, så kan du förmodligen göra din första skörd efter ca en vecka.

Pressa gräset i en kallpress. Drick gärna din shot på fastande mage.

Åsa Waak Vetegräs