Inlägget innehåller reklamlänkar till Mark Birch produkter.

Tack snälla för alla frågor som jag har fått om håravfall och om Mark Birch produkter. Har försök att svara på dom flesta, men jag tror att många svar på frågorna hittar ni i det här blogginlägget som jag skrev tidigare.

Nu finns även Mark Birch produkter här på Naturligt Snygg.

Och nu hoppas jag verkligen att många av e, som har just det här problemet ( kunde aldrig föreställa mig att det var så vanligt!) kan få den hjälp som jag fick.

Läs igenom inlägget och om ni vill ha mer av min personliga resa med håravfall eller mer av min ev vägledning, så maila mig på asa@waak.biz eller hör av er med DM via min Instagram på asa_waak

Kan även meddela att en hårmask är på väg in. Jag tror att den kommer att lanseras om några veckor.

Här kommer mitt tidigare inlägg i repris :

Stress, sorg och covid gjorde att mitt hår inte gick att känna igen. Kunde inte riktigt föreställa mig att en sån sak kunde vara så jobbig rent mentalt…

Trots att jag lever ”medvetet” äter bra och kompletterar med bra kosttillskott, så tappade jag hår…massor av hår.

Jag drabbades i tidig ungdom av alopecia och blev livrädd över att det hade kommit tillbaka igen.

Vet du vad alopecia är? Det är en autoimmun process som resulterar plötsliga tussar av håret faller av. Du kan läsa mer om det här.

Via en god vän så hade jag turen att få komma till Mark Birch en av världens ledande Trikologer, som var tillfälligt i Stockholm. Han är en expert på hår och hårbotten problematik, och har mer än 35-års erfarenhet inom detta område.

Kände mig som jag hamnade i himmelriket när han när han undersökte min hårbotten med en speciell kamera som förstorar upp och gör en analys av problematiken. Någon som faktiskt förstod problemet och dessutom kunde hjälpa mig.

Han kunde bara genom att titta på min hårbotten berätta massor om min livsstil. Nästan som att gå till en astrolog…

Ganska imponerande och omvälvande att få inblick i detta från en person som faktiskt inte har en aning om vem man är bara genom att titta på min hårbotten.

Han hade lösningen för mig och såg att dessutom att det ”bara var” håravfall i begränsad mängd och inte alopecia.

Mark har via sin forskning utarbetat ett 4-stegs system:

Steg 1 : Antioxidant Schampo. Rengöring med ett terapi-schampo som behandlar håravfall, eksem, psoriasis , klåda och fjällande hårbotten, tack vare dess antiinflammatoriska, antiseptiska, antibakteriella och svampdödande egenskaper.

Glöm inte att skaka flaskan innan användning!

Åsa Waak schampo

Steg 2: Antioxidant Conditioner som är ett djupfuktande balsam, som också motverkar håravfall. Jag använder den som leave-in i hårlängderna.

Åsa Waak Condiditioner

Steg 3: Scalp Therapy Lotion som är en kombination av stimulanser, örtextrakt och vitaminer vars främsta syfte är att hjälpa till att förlänga hårväxten och kontrollera håravfall. Jag använder ca 20 droppar morgon och kväll.

Åsa Waak Scalp Therapy Mark Birch

Steg 4: Ge näring. Det finns tabletter som ger rätt näring, återfuktar och stärker hårfolliklarna och stödjer den aktiva hårtillväxtfasen. Man kan också komplettera med en Hair Booster Drink som innehåller alla essentiella aminosyror, näringsämnen, mineraler och vitaminer. Allt för att ge en extra boost för att främja hårtillväxt och en frisk hårbotten.

Åsa Waak Mark Birch

Nu har jag kört det här programmet i ca en månad och JA nu kan jag se att min hårväxt är på G.

Massor av småhår som visat sig längts min hårlinje. Och jag känner mig så oändligt tacksam över att mitt hår är på banan igen. Och såklart att jag fick möjlighet att träffa Mark Birch.

Jag kan verkligen konstatera att uttrycket ”Frisk hårbotten= Friskt hår” verkligen är relevant.

Butiken Eteritique är dom som precis har tagit in dessa preparat.

Det kommer så småningom att finnas på vissa apotek och även på Lyko inom de närmaste veckorna, just nu endast på Eteritique. Och nu även på Naturlig Snygg!

Kika in på Eteritique’s hemsida om du vill veta mer.