Är tungskarpan en gammal bekant eller är den en fullständigt främling för dig?

Det här är ett hjälpmedel som har använts i decennier inom den ayurvediska läran, för att rengöra tungan och få bort orenheter. Man pratar där om ama, den beläggning som samlas på tungan under natten (matsmältningstoxiner).

Enligt den ayurvediska läran och nu enligt tandläkare så kan rengöring av tungan hjälpa till att förebygga både tandlossning och hål i tänderna. Och såklart ge en fräsch andedräkt.

Att skrapa tungan på morgonen är en av dom sakerna man kan lägga till för att hjälpa kroppen att eliminera toxiner som som byggds upp under natten.

Gör så här:

Slappa av i tungan och nå så långt bak på tungan du kan och skrapa bakifrån och framåt. Se till att skrapa både mitten och på sidorna. Skölj av skrapan mellan varje gång. Upprepa ca 4-5 gånger.

Jag har använt en skrapa i plast under flera år, men dessvärre så går den lätt sönder. Nu har jag hittat den här mer hållbara varianten från Davids sortiment.

I Davids sortiment så finns även naturliga fluorfria tandkrämer. Äntligen så finns märket även här i Sverige sen en tid tillbaka. Det är Youtime som tagit in det i sitt sortiment.

Undrar du vad Youtime är för något så kan du läsa mer om det här.