Meny

close
Livsstil

Dags att lära sig allt om Gua Sha och dess fördelar.

Gua Sha som är en massageteknik som ursprungligen kommer ifrån Kina.

Med gua sha stenen så ökar du blodcirkulationen i ansiktets muskler, stimulerar lymfsystemet, sätter fart på cellförnyelsen och stimulerar hudens egna produktion av elastin och kollagen.

En slags skrapteknik som sätter fart på flöden och energier.

En jadesten för mjukare massage i ansiktet.

För kroppen så använder jag en i stål, som verkligen får igång hela systemet och effektivt hjälper kroppen med att göra sig av med oönskade slaggprodukter.

Men du kan faktiskt använda den i jade över hela kroppen. Du får jobba lite längre dock på större partier, typ lår, mage och armar. Den i stål är lite mer ”hardcore”.

Börja alltid din massage med att först rengöra,  och sen förbereda huden med en mild och inte för aktiv hudolja som ger bra glid för stenen.

Dra stenen från mitten av ansiktet och utåt med så lite vinkel och lätt tryck. Pressa INTE för hårt.

Upprepa ca 8-10 drag vid varje ställe. Dra mot lymfan.

Vill du grotta ner dig och bli en riktigt specialist på Gua Sha-tekniker, gå in och plöj på Youtube, där finns det massor av kunskap och inspiration.

Livsstil

Godaste glassen för varma sommardagar.

Hurra för vår varma och härliga sommar.  Och nu är tiden inne för att äta massor av glass, i tid och otid. Men välj rätt typ av glass, som den här t.ex!

Det bästa med dom här glassarna är att dom är supergoda och bara innehåller nyttigheter. Dom ger bra fettsyror, massor av antioxidanter och en smak som gör att man bara vill ha mer!

Dessutom så ger dom en riktig boost för hudhälsan.

Massor av C-vitamin och jordgubbarna tillför kroppen den fantastiska lilla antioxidanten antocyanin. En substans som minskar inflammationer. Ovärdeligt när det gäller att bevara huden, smidig och frisk.

Nyfiken på receptet? Jag säger bara…gör dom, gör dom!

Till 4 glassar behöver du: 2 dl kokosmjölk, 1/2 tsk vaniljpulver, ev 1-2 msk bärpulver av något slag, ca 1 dl bär gärna jordgubbar, några myntablad.

Åsa Waak

Mixa och häll upp i glassformar. Frys några timmar.

Lägg upp glassarna på ett fat tillsammans med lite kakaonibs för lite extra crunch.

Servera som efterrätt eller mellanmål.

Eller varför inte bara när som helst, det är ju sommar nu ju!

Recension

Testat: Solskydd från ljuvliga Patyka

Ett märke som aldrig gör mig besviken är Patyka.

Ett lyxigt och resultatorienterad ekomärke som faktiskt var det första märket i världen år 2002, att bli certifierad av det ekologiska organet Ecocert.

Jag har testat deras Patyka Face Sun Cream SPF 50.

Det här är en riktigt behaglig solkräm i en smart pump-tub. Den har en lite blommig mjuk doft och är dessutom vattenresistent.

Den innehåller fysikaliskt mineralfilter (zinkoxid och titanumdioxid) vilket gör att man kan i början se att det blir en lite vit hinna på huden. Den försvinner dock efter ett tag.

Den är är den också fylld av fukt och hudboostande ingredienser vilket gör att den smälter väldigt lätt in i huden. Vad sägs om mikroalger och hyaluronsyra som återfuktar och aloe Vera och botanisk bisabolol som lugnar huden.

Min känsliga hud tar tacksamt emot den här högpresterande solkrämen.

Aldrig röd eller irriterad i huden trots dagar ombord på båten där skydd mot solen är svårt att hitta.

Betyg 5/5