Idag bjuder jag på en riktig färgstark och hudvårdande ”Berry Booster”, som också ger massor av energi inför helgens alla läskigheter.

Enkel att mixa ihop på nolltid.

Berry Booster: 2 dl frysta blåbär och lingon, en handfull alfalfagroddar, en halv avokado och en banan, 2 msk kollagen. Späd med kallt vatten och mixa ihop.

Blåbär och lingon är fantastiska beskyddare av vår hud tack vare sitt otroligt höga värde av antioxidanter.

Alfalfagroddarna  är både en god och otroligt nyttig ingrediens i din smoothie.

Alfalfagroddar är en av de mest betydande kostkällor med fytoöstrogener, som kan bidra med att minska risken för hjärtsjukdomar, cancer och benskörhet. De innehåller också  ämnen som kallas saponiner. Just saponiner hjälper till att hålla kolesterolet i schack och är dessutom  en välkommen immunförsvarshöjare. Det som höjer immunförsvaret är också bra för huden!

Kollagen och avokado ger huden välbehövliga byggstenar och bra fettsyror. Avokadon hjälper dig dessutom att lättare ta upp alla nyttigheter i din smoothie, tack vare sitt höga innehåll av omättat fett.

Den är dessutom proppad med zink som huden älskar.

Kollagen är ett så kallat strukturprotein, vilket betyder ett protein som utgör en viktig beståndsdel i ditt skelett, dina muskler all bindväv och din framförallt din hud. För att få en bättre effekt av kollagen så är det bra att ta det tillsammans med C-vitamin. Och i den här smoothien så får du massor av just C-vitamin.

Bananen innehåller den sötma som behövs och dessutom så får kroppen ett tillskott av tryptofan som behövs för tillverkningen av serotonin, vårt må bra hormon.