Jag försöker alltid att få till en ”selfcare-kväll” i veckan hemma hos mig. Det funkar såklart inte alltid, men jag försöker med en dåres envishet.

Snart kommer det att vara en självklarhet helt enkelt.

Börjar alltid med en torrborstning…hejdå alla döda hudceller!

Dusch med Weledas Pearl Scrub, hårtvätt och inpackning.

Låter inpackningen få sitta kvar i ca 20 min. Under tiden den sitter så applicerar jag första ansiktsmasken som är en djupverkande och rengörande mask. Den exfolierar och rengör varsamt på djupet. Den har ett innehåll av Damaskus ros, nyponfrö, gotu kola och kaolinlera.

Neal's Yard Remedies Ansiktsmask

Normalt sett så gillar inte min hud masker som stelnar, men det här är otroligt mild och ger inte den minsta irritation på min känsliga hud. Låter den sitta i ca 10 minuter.

In i duschen igen och skölj ur inpackningen och masken.

Medan huden fortfarande är fuktig så smörjer jag in hela kroppen med en riktigt fet body-cream eller en olja.

Under tiden det torkar in i huden så ägnar jag ansiktet lite mer omsorg. Jag brukar grunda med dessa droppar innan jag lägger nattmasken.

Neal's Yard Remedies

Det här är en snabbt absorberande formula som stärker hudbarriären genom att tillföra massor av fukt. En generös tillförsel av fukt minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor. Jag använder den generöst omkring ögonen.

Nattmasken har blivit en riktig dyrgrip i mitt badrumsskåp. Tror att jag är inne på fjärde burken sen den lanserades. 🫣 Den bästa nattmasken ever, helt enkelt.

Neal's Yard Remedies

Det här är en nattmask som är förutom ekologiskt certifierad också kliniskt bevisad att jämna ut hudtonen och minska rynkor, samtidigt som den ger ett lyft och plumpar upp huden. Den funkar också som ”askungemask” innan festen. Låt den då ligga på i minst 30 minuter.

Sen är det dags för en kopp örtte och en god bok.

Och i morgon bitti när jag vaknar, så kommer jag att tacka mig själv, för en riktigt bra investering i ”self-care”som jag gav mig själv.