Lymfsystemet är kroppens reningsverk, det suger upp cirka fyra liter vätska dagligen som det sedan renar från virus, bakterier och sjukdomsframkallande organismer.

Reningen sker genom lymfkörtlarna och och när det sedan är rent så förs det tillbaka till blodomloppet.

Om lymfsystemet är trögt och inte klarar av att rensa bort slaggprodukterna kommer det att samlas upp i bindväven och kan med tiden bli fibroser.

Fibroser är förtätningar i fettväven när bindväv, hud och slaggprodukter växer ihop.

Hur håller man nu igång sitt fantastiska lymfsystem som gör så mycket gott för hela kroppen!

  • Lågintensiv träning är lymfans bästis! Lägg sedan till medveten andning och yoga, så hjälper du lymfan att spola rent.
  • Studsmatta eller Vibrationsplatta är andra favoriter för att verkligen pumpa igång lymfsystemet.
  • Torrborstningen gör att du sätter fart på blodcirkulationen och stimulerar utrensningen genom lymfsystemet. Vi utsöndrar nästan en 1/2 kg restprodukter genom huden varje dygn. Dessutom så hjälper torrborstningen till att få bort döda hudceller där mycket av avfallsprodukterna sitter.
  • Gua Sha som är en effektiv  massageteknik som ursprungligen kommer ifrån Kina. En slags skrapteknik som sätter fart på flöden och energier. En jadesten för mjukare massage i ansiktet. För kroppen så kan man använda en som är gjord i stål, som verkligen får igång hela systemet. Med den här tekniken så förbättrar man blodcirkulationer och främjar kollagenproduktionen. Självklart så sätter fart på systemet och resar ut slaggprodukter.

Om du lägger till en eller kanske två av dess rutiner, så ger du kroppen en bra och effektiv möjlighet till naturlig rening.