Det här med att sminkning kan ha sina utmaningar i ett tropiskt klimat!

Ofta har man sin sminkväska fylld med produkter som passar i ett kallare klimat…! (Både färg och stilmässigt) Och hemma lever man ju också en annan sorts liv, med andra krav på produkterna.

Men framför allt så tycker jag att min hud uppför sig  på ett annorlunda sätt här.

Här är det en luftfuktighet på 95% och en stadig temperatur på ca 32 grader. Så det gäller att ha en annan typ av smink-rutin här!

Jag börjar med att värma upp min solkräm som har en lätt färgad textur med en droppe av min ansiktsolja. Jag blandar och värmer sen applicerar jag den på lätt fuktad hy, med lätta tryck av händerna. Tar lite extra på näsan och pannan. Tycker att den här blandningen ger en perfekt grund för för resten av sminkningen.

Min solkräm kommer från Madara innehåller stamceller som både skyddar och förebygger torrhet, rynkor och pigmenteringar. Eftersom den är lite lätt färgad så känns den som en perfekt BB-cream med bara en liten hint av en bas som ger en perfekt grund.

Åsa Waak

Jag blandar den med en droppe av min Face Oil från Loelle.

En olja som min hud verkligen gillar! Den innehåller kaktusfikonfröolja och Arganolja. Den är mild, lugnande och extremt näringsrik.

Dessutom har den ett högt innehåll av E-vitamin som skyddar mot fria radikaler, vilket i sin tur bromsar för tidigt åldrande.

Åsa Waak

Mina smink-favoriter kommer från det älskade och pålitliga märket RMS Beauty.

En riktig favorit är min RMS Beauty Buriti Bronzer.

En lätt och krämig bronzer utan orange, rosa eller grå nyanser. Den ger en perfekt nyans av  fräschör utan att så sminkad ut.

Åsa Waak

Sen lägger jag färgen RMS Beauty Lip2cheek- Modest på läppar och kindben.

En intensiv bärig korallton fylld av pigment som passar när man har lite mer färg i ansiktet.

Åsa Waak

Sist har har vi den snyggaste multitaskern ever!

RMS Beauty Master Mixer en super produkt som jag lägger på områden som jag vill ljusa upp, typ ögonlock, kindben, näsrygg eller bara lite under ögonbrynen.

Det bästa med den här produkten är att du kan ljusa upp de andra produkterna med den här. Mixa och du får ett glow som inte ger en glittrig känsla!

Älskar verkligen den här lilla dosan.

Åsa Waak

Alla RMS Beauty produkter är ekologiska och sammansatta enligt rawfood-principen för att samtliga ingredienser ska behålla sina naturliga och vårdande egenskaper.

Produkterna är lätta att använda och fyllda med pigment, vilket gör dem till mina absoluta sminkfavoriter!

Dom här får självklart sin hedersplats i mitt sminkskåp under sommaren hemma i Sverige också!

Åsa Waak