Polyfenoler är det som ger frukt, bär och grönsaker sin färg och smak.

Nyttiga färgpigment som fungerar som antioxidanter.

Antioxidanter som skyddar dina celler, nästan lite som ett rostskydd.

Bra källor är färgstarka frukter och grönsaker, grönt te, kaffe, choklad, oliver och även nötter. Och jajamensan rött vin innehåller också höga halter av polyfenoler.

Så varför inte ta och fylla på ditt polyfenol-föråd redan idag genom att göra en tallrik med färgglada grönsaker och en rödbetsdipp.

Ja det är ju nästan lite julfeeling med färgerna, eller hur!

Skär upp grönsaker som du gillar och lägg kanske till lite rödbets-chips, blanda ihop en dip som ger sälta och smak.

Min snabba dip gjorde jag så här:

I-2 dl creme fraiche blandar jag med ca 50-100 gram fetaost. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda i ca en tsk rödbetspulver. Smaksätt med salt, peppar, örtkryddor och en god olivolja.Mixa dippen slät och låt den stå i kylen ca en halvtimme, så den mognar i smaken.

Jag brukar toppa min dipp med lite finskuren rödkål för lite extra crunch.