Till del så kan man faktiskt stärka sin hud inifrån genom att äta och dricka betakaroten. Betakaroten är ett förstadie till vitamin A . Ämnet som är lätt bruntonat lagras i hudens fettlager och förstärker därför hudens bruna färg. Betakarotenet hjälper också dina hudceller att producera melanin som skyddar mot solen inifrån. Så det här med morotsjuice är inte bara gott det hjälper också din hud att hålla sig i topptrim inför solens strålar. Naturligtvis så behöver du använda vanligt solskydd också ! Men att försöka stärka både utifrån och inifrån ger förstås ett bättre resultat!

Åsa Waak

Betakaroten hittar du bl.a massor av i morötter. Passa på att köra lite extra av den varan nu när primörerna har hamnat på butikshyllorna. Juicen som blir av primör-morötter är helt fantastisk i smaken!

Pulpan som blir kvar av morötterna brukar jag frysa in och använder till grönsaksbiffar, linsgrytor eller pastasåser. Blasten ser jag till att skölja ordentligt och köra med i kallpressen också! Visste du att blasten innehåller sex gånger så mycket C-vitamin som själva moroten!

Åsa Waak