Du har väl hört talas om att man brukar bada i svavelkällor på en hel del spa-ställen? Förutom att huden mår fantastiskt av svavelrikt vatten , så botar det en hel del andra åkommor också, t.ex reumatism och muskelsmärtor, stelhet i leder.

Ett bra sätt att få i sig den här fantastiska mineralen (om du inte har möjlighet att ligga i en svavelkälla ) är att köpa dig en burk med MSM pulver.

Den här svavelmineralen finns naturligt i frukt och grönsaker. Främst i grönsaker med kraftig smak t.ex vitlök, lök och rädisor.

Svavlets viktigaste funktion är avgiftning av cellerna,och att skapa den essentiella aminosyran metionin. Metionin behövs för att skapa dopamin, kroppens egna smärtlindrare.

Att den dessutom hjälper din hud att bilda nytt kollagen och ge byggstenar för hår och naglar, gör det hela nästan nödvändigt att införskaffa MSM pulver, eller vad säger du!?

Börja med en låg dos och öka sakta. Den lite beska smaken gör det lättare att blanda ditt pulver i lite juice till att börja med. Eller gör som jag och köp kapslar.

Och tänk på den detoxande effekten, så börja med en liten dos, tills dess att du känner hur din kropp reagerar!