Helt naturligt jul godis.

Till det här receptet behöver du:

10 medjool dadlar
1 krm nejlika
2 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk torkad ingefära
1 krm svartpeppar.

Vatten att mixa med. Bakplåtspapper.

Jag mixade 10 medjool dadlar med nejlika, kardemumma, torkad ingefära, kanel och lite svartpeppar. Häll lite vatten i mixern så dadlarna inte fastnar och fortsätt tillsätta lite vatten tills det blir en tjock kräm.

Torka i tork ugn, jag har en Sedona Express Torkugn. Du kan torka i en vanlig ugn på låg värme med smörpapper, typ 50-60° tills de stelnat lite.
När de torkat klart skalar du av dem från torkpappret och klipper till remmar. Jag klippte ner några remmar till små muns bitar och blandade med kokos chips. Såå jummy och inget vit socker, gluten eller laktos.

För fler julgodis tips se HÄR.

I förrgår fyllde jag 43 år. Ett snabbt möte med killarna på Our Greenery där jag fick det coolaste micro green grodd huset i vackert vitt porslin. Du groddar i agar som är ett sjögräs baserat gelatin. Jag satte min första groddsats idag så om 4 dagar får ni se små senaps och rädisa groddar.
Efter mötet blev jag intervjuad av Filippa Berg för tidning Chic Magasin om livet och fanzinet Sauvage. Tidningen kommer i Januari.
Filippa skriver även för The Pineal Post, stargazing and Soulful style, och det var en av de trevligaste intervjuerna jag gjort. Vi åt en lång lunch på söders nya krog Cafe Nizza. Varför är inte alla möten så….

Efter det hostade jag ett litet mini event på Eyes Shut Island med buller och bång innan det blev en lång sittning på Babette. Ni vet när tallrikarna bara kommer in och alla delar med varandra tills det är dags att transportera sig hem till kärleks nästet. Tack alla som förgyllde min lilla dag. Ni får ursäkta kvaliteten på bilderna men vissa tillfällen behöver verkligen inte stämningen förskönas på något sätt. Allt är exakt som det ska vara.

 

dadel snacks

b day

The beauty Carolina Ghan saying it with a cheers

hipp hipp

dinner

peacepizza