MANGO-MACARON MED VILDHALLON

Jag är inte så mycket för sötsaker, gillar salta saker när jag ska snacksa. Men ibland så gör jag något sötare. Ofta blir det så här runt jul. De här mango macaronsen är enkla att göra. Byt ut mango till apelsin eller persimmon frukt, och gör en kakao kräm till fyllning istället för en mer julig smak.

15 ST

3 dl sötmandlar
1 mango, helst färsk
2 dl agavesirap eller rå honung 1⁄2 citron, finrivet skal och saft 2 tsk vaniljfrön
1 ask färska hallon
2 tsk hallonpulver
DU BEHÖVER OCKSÅ: mixer

1 Skålla mandlarna och tryck ut dem ur skalen. Skala mangon och tärna fruktköttet.

2 Mixa mandlarna med agavesirap, citronskal, citronsaft, vaniljfrön och mango till en slät pasta och kyl den 1 timme.

3 Forma mandelmassan till 30 små kakor. Lägg var sitt hallon på hälften av dem. Lägg sedan på överdelen och toppa med hallonpulver.

KAKAO KRÄM

3 medjool dadlar
2 msk kakao
1/2 tsk salt
1 tsk vanilj
Mixa allt. Det kan behövas lite vatten om det klibbar för mycket i mixern.

För andra nyttiga sötsaker se HÄR.

För glutenfria våfflor se HÄR.

macarons