SWEDISH:

Risrullar är inte typsik fransk mat men i denna “French Indochina” tolkningen blir det en perfekt lunch i hettan. Jag säger hetta för det är ca 40°. I love it, mitt klimat. Jag solkattar mig och njuter.

Det blev 2 varianter rullar idag. Bägge mer Salade Nicoise än koriander och tamari.

En helt plant baserad med cashew/senapsfrön/pepparots/kapris kräm och en tonfisk/dijon/kapris röra.

Plantorna i blev haricots verts, frisse salad, gurka, polka betor och rädisor. En riktigt het paprika sås med bränd cayenne peppar och agave.

Upplagd på fikon blad från trädgården och lite annat gott.

Tips:

Använd det du gillar i rullarna, det är ju lite som att göra en nudelsallad fast i rulle. Bara för det heter vietnamesiska ris papper betyder inte att det måste smaka asiatiskt.

I våras gjorde jag Italian style med zuccini blommor och då fick rullen namnet Condom of flowers.

Vill du köra helt raw så använd hyvlad rättika.

Mina föräldrar har verkligen ingen state of the art mixer utan här kör vi mixer stav med olika tillbehör. För att få en krämig nöt kräm eller len dressing mix lite åt gången istället för att ösa på med alla ingredienser på en gång.

För mer chunks haka hälften och mixa resten.

ENGLISH:

Use what you like in you rice rolls. When I´m here in France I make them more Salade Nicoise. The plantfood version is with cashew/mustardseed/horseradish/capers cream.

The other is with tuna/dijon/capers.

Haricots vertes, frisse salad, cucumber, chiogga beets and radish. Hot pepper sauce with burnt cayenne and agave.

If you want to make the rice rolls totally raw use daikon radish for wraps.

Tips:

My parents don´t have a super mixer, here it´s the hand blender. To make a creamy nut sauce or dressing mix small parts of the ingredients at a time.

For more chunks chop half and mix the rest.

Bonne Appetite!