Meny

close

DetoxLife

Testa vispad fetaost

Det är varmt här och man är inte speciellt sugen på tung mat. En av de första kvällarna blev det en vattenmelon sallad med stora röda tomater, mynta, picklad rödlök, chili, havssalt och vispad feta ost.

Jag vispar fetaosten med fet yoghurt.

 

Vispad feta

2 dl fet yoghurt

2 dl mjuk fetaost

Mosa ihop allt med fingrarna och vispa sen med en el visp.

Klart!

 

Whipped feta cheese

2 dl of whole fat yoghurt

2 dl of soft feta cheese

Use your hands to soften the cheese into the yoghurt before mixing it with a hand mixer to make it creamy.


Vatten melon sallad

1 halv vatten melon

1 stor mogen tomat, oxhjärta är bäst

2 mynta kvistar som du hakar tunnt

1 tsk havssalt

1 1/2 tsk chili flakes

2 msk kallpressad oliv olja

1/2 dl rostade solrosfrön

1 lime både juicen och zest

Och den vispade fetan.

Skär upp melonen i kuber och tomaten i tunna skivor. Lägg upp allt på ett stort fat avsluta med den hakade myntan och allra den vispade fetan.

Perfekt lunch i värmen.

 

Watermelon salad

Half a watermelon

1 large ripe tomato, oxheart is best

2 steams of mint

1 tsp sea salt

1 1/2 tsp chilli flakes

2 tbs cold-pressed olive oil

1/2 dl roasted sunflower seeds

1 lime both juice and zest

And the whipped Fetan .

Cut the melon into cubes and the tomato into thin slices. Mix it all on a large plate and finish with the cut up mint and the whipped fetan .

Perfect lunch in the heat.

Evernote Camera Roll 20160719 122727

 

 

Raw vegan tacos

Det är tid att packa ihop och resa hem till mamma och pappa, äntligen!!!
Det spelar ingen roll hur gött livet är hemma så längtar jag dit. Ombyte, bryta vanor, äta gott, yoga vid poolen och värmen.

Sista klassen är undervisad och nu ska vi ska bara packa och rensa ut kylen. Det är svårt att hålla sig från att köpa alla de fina råvarorna så här års. Kylen blir snabbt fylld och det är inte alltid man hinner laga allt. Jag har försökt med köp stop för att kunna göra något med allt vi har.

Igår blev det raw vegan tacos på spetskålen. Den halva paprikan, någon mjuk tomat, morot, snabb picklad lök, alla gröna örter och den mjuka mangon blev en del av fyllningen.
Samt en tomat och valnöts färs och gurkmeja och dill ost gjord på cashewnötter.

Tomat och valnöts färs

2 dl soltorkade körsbärs tomater blötlagda i 1 1/2 dl vatten

1/2 dl valnötter blötlagda och sköljda

2 tsk kakao smör

2 tsk spiskummin

2 tsk dadel sirap

2 tsk chili flakes

1 tsk bränt paprika pulver

3 tsk tamari

 

Behåll vattnet från tomaterna och häll i mixern. Mixa snabbt och tillsätt sen alla andra ingredienser. Smaka av och känn efter hur du vill ha din färs. Alla har olika smaklökar framförallt när det gäller styrka och sälta.


Tomato and walnut mince

2 dl sun-dried cherry tomatoes soaked in 1 1/2 dl water

1/2 dl walnuts soaked and rinsed

2 tsp cacao butter

2 tsp cumin

2 tsp date syrup

2 tsp chilli flakes

1 tsp burnt paprika flakes

3 tsp tamari


Keep water from the soaked tomatoes and pour into the blender. Mix quickly and then add all the other ingredients. Always taste to see if the spice measurements suit you. Everyone has different tastebuds especially when it comes to spice and saltiness.

 

Cashew ost

2 dl cashewnötter blötlagda och sköljda

1/2 dl kombucha eller annan probiotica

2 msk kallpressad äppelcider vinäger

1 tsk gurkmeja pulver

1 tsk havssalt

1 halv citron använd både zesten och juicen

4 dill vippor

Häll i all vätska först i mixern så nötterna inte fastnar i bladen. Tillsätt resten och mixa. Låt osten stå mörkt, helst i 24 h.

Cashew cheese

2 dl cashews soaked and rinsed

1/2 dl kombucha or other probiotic

2 tbs cold-pressed apple cider vinegar

1 tsp turmeric powder

1 tsp sea salt

1/2 lemon , use both the zest and juice

4 dill rockets

Pour all the liquid in the blender first so the nuts do not get caught in the blades. 
Add the rest and mix. Let the cheese stand in a dark place, preferably 24 hours.

Evernote Camera Roll 20160711 073222

 

Beauty talks by Björk and Berries

Johanna Ljunggren, founder of Detox life, is a yoga teacher and chef, creating food as beautiful to look at as to taste. With her recent book release and Instagram flow she invites us to discover how to live a healthy and diverse life with colourful images of food for all senses and reflective thoughts about life. An inspiring women on how to create inner and outer beauty with a life full of food and new perspectives.

How did you become interested in plant based food?

I have always been interested in food, flavours and tastes. I have lived all over the world and my parents always encouraged us to try what was offered locally. Through my yoga practice I came across this new way of treating plant based products.  I was fascinated by the way it was presented. All the methods used to keep it as close to its natural state.  Having said that I also love twisting it up a bit but without destroying the essence. That´s why I made the psychedelic glass. Lets call it distorted beauty.

How do you stay healthy?

By not thinking of health. I don´t do yoga or eat a certain way for my physical health, I do it for my mental state.
So whether I choose to eat plant based or pizza, drink green juice or wine. Practice yoga or share a long meal with my loved ones it´s for the same reason.
To find a way to live life and love.

What are your best beauty tips?

Eat good produce, drink lots of water. Water is the most exclusive beverage in the world and it works wonders.
Find products that are made of natural ingredients that are easily absorbed by the skin and hair. I wash my face with almond soap. Use Birch recovery face oil or the C serum and moisturiser. Once a week I do a lava mask with rose water. I wash my hair twice a week but use a bit of conditioner after every shower or bath.

How do you find balance in life?

To put it into writing it would be to find the balance you need to live your life and forget your age. Then your always open to learn. One thing I try to think about is something someone told me. “Jo you won’t find your true creativity in the highs or lows of living. There you´re either to euphoric or to depressed to really find what you seek. Your true creativity you´ll find in everyday life. That is the one you should focus on.” When I think of that I calm down and smile because I realise how easy it is and how hard we make it.

More to come from detox life, follow us to discover.
Get her Fanzine here: http://sauvagefanzine.tictail.com

For full interview go to here.

IMG_2039