Meny

DetoxLife

En sommar I New York.

Innan jag åkte iväg till New York beställde jag hem en massa sköhetsprodukter jag tänkte pröva i sommar. De ligger fortfarande fint nerpackade i en låda här i lägenheten vi hyr i Brooklyn. Varje helg när jag är ledig har jag som plan att hinna gå och yoga på någon härlig studio för att sen gå hem göra ett hemma spa med tillhörande grönjuice på kvällen.
Inget av det har blivit av och jag har snart varit här i en månad. Faktum är att när helgen kommer är jag helt slut. Jag jobbar på vardagarna med ett spännade uppdrag jag inte kan avslöja mer om just nu. Mitt inne i Manhattan och sommarens hettan är jag från kl 9-17. Jag åker hem äter en tidig middag och sen blir det bums i säng. På morgonen yogar jag hemma, äter en overnight oats innan jag tar tunnelbanan in till Manhattan.

Jag har hunnit med underbra Bondens Marknad på Union Square Market men jag förstår att fler inte handlar här. Allt är sååå dyrt en blommig sallad 70 kr, grönkål 60 kr och en burch för 2 personer 900 kr att vara vegan här kostar men det är inspirerande och det finns mycket mer att välja på än hemma. Uppdateringar kommer.

 

På vift på markanden

På vift på markanden

Livsstil

Snabbsyrad rödkål, passar perfekt till sommarsalladen.

Snabbsyrad rödkål adderar färg, smak och näring till sommarsalladen, grillen eller frallan.

Jag gör en busenkel som går snabbt. På Costa Rica var det lättare att hitta ofiltrerad kokosvinäger men här hemma blir det kallpressad äppelcider vinäger från Kungmarkatta. Välj en med moder för bästa bakterierna. Moder betyder att den ät ofiltrerad och den ser ofta lite grumlig ut.

Använd receptet som en mall och inte en satt regel hur det ska smaka. Receptet är efter mina smaklökar så smaka av själva!

Gör en stor sats för hela veckan.

Snabbsyrad rödkål:

1/2 rödkålshuvud

1 1/2 dl äppelcidervinäger

1 msk björksocker

1 msk salt, evetuellt lite mindre

1-2 kvistar färsk dragon (valfritt)

Riv rödkålen tunt. Häll på vinäger, socker och salt. Ta bort dragonbladen från stammen och vänd i med dina händer. Häll upp i en glasburk och lägg gärna lite press på innan du sätter på locket. Viktigt att alla kärlen är rena!

Du kan äta den direkt men den blir bättre om den får stå någon timme.

Lycka till!

 

Sommar sallad

Sommar sallad

 

 

Yoga på Tak

I lördags körde vi igång Yogan på restaurangen Tak. Jag som ansvarig för yogan och Frida Ronge med sitt fantastiska team av kokar för maten. Jag har även handplockat mina favorit lärare som kommer undervisa med mig fram till mitten på September.

Frida och jag var i Costa Rica en hel månad och kom precis hem. Redan första dagarna där längtade vi faktiskt hem för att få sätta igång med detta mini stads retreat. Tisdags klassen är 7.30-8.30 och lördagarna 9.30-11.00. Det finns mattor från Grounded Factory som matchar Tak temat.
Frida har inrett hela Tak och det passar verkligen att yoga här!

Det är skönt att få ha lite mer frihet att leka med sinnena eftersom man inte är på en studio.
Yogan är för alla nivåer.

Tak är en underbar plats högst upp mitt inne i stan. Du ser alla stadsdelar och med gassande sol är solskydd 30 ett måste för alla där. Hur magisk är inte den här sommaren!

Du bokar via hemsidan HÄR. Kom och häng med oss i sommar.

Vill du köpa din egen matta från Grounded Factory se HÄR.

Taks är interiör vald av Frida

Taks interiör är vald av Frida