Meny

close

DetoxLife

Skönhet och ännu mera skönhet.

Inte nog med att jag rest typ hela tiden, hunnit gifta mig, jobbar på att få det där visumet för den tjänsten jag fick i New York, så har jag gått och blivit med ett nytt jobb.

När jag inte jobbar med Detoxlife är jag några dagra i veckan Content Manager på Björk and Berries. Ni som följt mig vet att det är deras produkter som ger mitt ansikte det där extra glowet. Deras face-care fungerar en produkt för sig eller som en hel ritual. Jag kan lugnt erkänna att jag gått från ganska ointresserad novis vad det gäller skönhet till att fullkomligt älska det. Mycket tror jag beror på det fantastiska utbudet Sverige och Skandinavien nu kan erbjuda till oss som gillar naturlig skönhet. Ett annat märke jag jobbar med är MONSUN, hemma spa från Monday to Sunday. Deras Calming Oats serie är min favorit.

MONSUN

MONSUN

Skintreat är ännu ett nytt märke men jag har inte hunnit pröva det än. L:A Brukets homeserie med återandvändbara doft ljus och rums infusioner är ett annat märke som fokuserar på naturliga råvaror. Från detta märke gillar jag framförallt resedofterna i form av små hängare du kan hänga på galgen i din klädpåsen, dina kläder doftar garanterat gott även efter en resa eller två.

 

Björk and Berries

Björk and Berries

 

 

Guide

Nya favoriter från Whamisa

Blomvatten

Blomvatten

Jag måste erkänna att jag alltid är lite skeptisk till nya ansiktsprodukter. Kan de verkligen vara så bra, behöver jag verkligen detta?
Whamisa från Korea var just ett sådant märke, men efter att ha prövat kelpmasken som är helt otroligt bra blev jag nyfiken på resten av sortimentet.
När jag själv får välja produkter tar jag de som passar in i min beauty rutin. Jag har saknat ett ansiktevatten och en ögonkräm vilket jag enkelt klickade hem från Naturligt Snyggs webshop.

Sen åkte jag till New York med hela paketet och tänkte pröva produkterna där. Om ni har varit i New York på sommaren vet ni HUR varmt och fuktigt det är. Man vill helst inte ha någoting på sig i form av kläder eller produkter men eftersom jag jobbade hela sommaren kändes det ändå som att jag vill ha lite smink på mig, alla andra sminkade sig jätte mycket på kontoret.

Jag grundade varje dag med att tvätta ren hyn med Whamisa Cleansing Water gjord på fermenterade blommor innan jag applicerade mitt vanliga serum. Sen la jag på Whamisa Eye Essence i ett tunt lager under ögat, genomskinlig maskara från Dr Hauschka på bryn och fransar. En ögonskugga eller läpp från Estelle Thild, jag lägger väldigt sällan både ögonskugga och läppstift på dagtid.

ÖgonkrämPå kvällen tvättade jag rent hyn med samma anstiktsvatten och lät huden andas helt fri från serum eller kräm på natten. Samma dag vi skulle resa hem la jag en kelpmask för att hjälpa huden så den inte torkade ut under flygresan. Jag vet faktiskt inte om det hjälpte men det känndes skönt och ibland räcker det med känslan. Jag kommer nog alltid vara skeptiks till nya produkter och rutiner men känner efter att ha prövat Whamisa tillsammans med mina egna rutiner att produkterna lyfter och hjälper till.

 

Relaterade Produkter

Cashewyogurt med chiapudding.

En klassiker på frukostmeny är cashewyogurten. Jag försöker att hålla nere min nötkonsumtion eftersom de inte går att odla loklat, men ibland festar jag till det.

Chiapudding med havremjölk

1 dl chiafrön

2 dl havremjölk

1/2 msk kardemumma

Blanda ingredienserna i en bunke och vispa med en ballongvisp tills alla chiafrön är täckta med havremjölken. Låt den stå tills chiafröna har svällt klart.

 

Cashewyogurt

5 dl cashewnötter

1/2 msk kallpressad äppelcidervinäger eller annan probiotisk tillsats

1 citron skal och juice

3 1/2 dl vatten eller mer

Blötlägg cashewnötterna i minst 5 h, skölj av vattnet ordentligt. Mixa det andra i en mixer, ett tips är att hälla vätskan i först så att inte nötterna fastnar i bladet. Vill du ha en tjockare yogurt tillsätt minder vätska. För att få till en riktig yogurt låt den stå mörkt och rumsteperatur över natten, i såfall kyl innan du serverar den.

 

Cashewyogurt

Cashewyogurt