Meny

DetoxLife

Guide

Nya favoriter från Whamisa

Blomvatten

Blomvatten

Jag måste erkänna att jag alltid är lite skeptisk till nya ansiktsprodukter. Kan de verkligen vara så bra, behöver jag verkligen detta?
Whamisa från Korea var just ett sådant märke, men efter att ha prövat kelpmasken som är helt otroligt bra blev jag nyfiken på resten av sortimentet.
När jag själv får välja produkter tar jag de som passar in i min beauty rutin. Jag har saknat ett ansiktevatten och en ögonkräm vilket jag enkelt klickade hem från Naturligt Snyggs webshop.

Sen åkte jag till New York med hela paketet och tänkte pröva produkterna där. Om ni har varit i New York på sommaren vet ni HUR varmt och fuktigt det är. Man vill helst inte ha någoting på sig i form av kläder eller produkter men eftersom jag jobbade hela sommaren kändes det ändå som att jag vill ha lite smink på mig, alla andra sminkade sig jätte mycket på kontoret.

Jag grundade varje dag med att tvätta ren hyn med Whamisa Cleansing Water gjord på fermenterade blommor innan jag applicerade mitt vanliga serum. Sen la jag på Whamisa Eye Essence i ett tunt lager under ögat, genomskinlig maskara från Dr Hauschka på bryn och fransar. En ögonskugga eller läpp från Estelle Thild, jag lägger väldigt sällan både ögonskugga och läppstift på dagtid.

ÖgonkrämPå kvällen tvättade jag rent hyn med samma anstiktsvatten och lät huden andas helt fri från serum eller kräm på natten. Samma dag vi skulle resa hem la jag en kelpmask för att hjälpa huden så den inte torkade ut under flygresan. Jag vet faktiskt inte om det hjälpte men det känndes skönt och ibland räcker det med känslan. Jag kommer nog alltid vara skeptiks till nya produkter och rutiner men känner efter att ha prövat Whamisa tillsammans med mina egna rutiner att produkterna lyfter och hjälper till.

 

Cashewyogurt med chiapudding.

En klassiker på frukostmeny är cashewyogurten. Jag försöker att hålla nere min nötkonsumtion eftersom de inte går att odla loklat, men ibland festar jag till det.

Chiapudding med havremjölk

1 dl chiafrön

2 dl havremjölk

1/2 msk kardemumma

Blanda ingredienserna i en bunke och vispa med en ballongvisp tills alla chiafrön är täckta med havremjölken. Låt den stå tills chiafröna har svällt klart.

 

Cashewyogurt

5 dl cashewnötter

1/2 msk kallpressad äppelcidervinäger eller annan probiotisk tillsats

1 citron skal och juice

3 1/2 dl vatten eller mer

Blötlägg cashewnötterna i minst 5 h, skölj av vattnet ordentligt. Mixa det andra i en mixer, ett tips är att hälla vätskan i först så att inte nötterna fastnar i bladet. Vill du ha en tjockare yogurt tillsätt minder vätska. För att få till en riktig yogurt låt den stå mörkt och rumsteperatur över natten, i såfall kyl innan du serverar den.

 

Cashewyogurt

Cashewyogurt

En sommar I New York.

Innan jag åkte iväg till New York beställde jag hem en massa sköhetsprodukter jag tänkte pröva i sommar. De ligger fortfarande fint nerpackade i en låda här i lägenheten vi hyr i Brooklyn. Varje helg när jag är ledig har jag som plan att hinna gå och yoga på någon härlig studio för att sen gå hem göra ett hemma spa med tillhörande grönjuice på kvällen.
Inget av det har blivit av och jag har snart varit här i en månad. Faktum är att när helgen kommer är jag helt slut. Jag jobbar på vardagarna med ett spännade uppdrag jag inte kan avslöja mer om just nu. Mitt inne i Manhattan och sommarens hettan är jag från kl 9-17. Jag åker hem äter en tidig middag och sen blir det bums i säng. På morgonen yogar jag hemma, äter en overnight oats innan jag tar tunnelbanan in till Manhattan.

Jag har hunnit med underbra Bondens Marknad på Union Square Market men jag förstår att fler inte handlar här. Allt är sååå dyrt en blommig sallad 70 kr, grönkål 60 kr och en burch för 2 personer 900 kr att vara vegan här kostar men det är inspirerande och det finns mycket mer att välja på än hemma. Uppdateringar kommer.

 

På vift på markanden

På vift på markanden