En klassiker på frukostmeny är cashewyogurten. Jag försöker att hålla nere min nötkonsumtion eftersom de inte går att odla loklat, men ibland festar jag till det.

Chiapudding med havremjölk

1 dl chiafrön

2 dl havremjölk

1/2 msk kardemumma

Blanda ingredienserna i en bunke och vispa med en ballongvisp tills alla chiafrön är täckta med havremjölken. Låt den stå tills chiafröna har svällt klart.

 

Cashewyogurt

5 dl cashewnötter

1/2 msk kallpressad äppelcidervinäger eller annan probiotisk tillsats

1 citron skal och juice

3 1/2 dl vatten eller mer

Blötlägg cashewnötterna i minst 5 h, skölj av vattnet ordentligt. Mixa det andra i en mixer, ett tips är att hälla vätskan i först så att inte nötterna fastnar i bladet. Vill du ha en tjockare yogurt tillsätt minder vätska. För att få till en riktig yogurt låt den stå mörkt och rumsteperatur över natten, i såfall kyl innan du serverar den.

 

Cashewyogurt

Cashewyogurt