Härom veckan gjorde jag egna glutenfria majs-tortillas. Det är superenkelt, och ett bra alternativ om man inte vill äta bröd alls, är att fylla sallads- eller kålblad med de olika fyllningarna.

För en sats behöver du:

2 dl majsmjöl

ca 4 dl vatten

Bakplåtspapper

Brödkavel eller tortila press

Stekpanna

Lägg mjölet i en skål och addera 2 msk vatten åt gången tills du har en jämn degklump. Rulla en lite del i handen och platta ut mellan 2  bakplåtspapper. Kavla klumpen så tunt som möjligt och lägg  i en torr stekpanna. Stek den tills den fått färg och det börjar dofta majs.

Toppa med växtbaserade toppings eller färs från bra kött. Jag gjorde en måltid med höstens vilda kött och en annan blev cashew-ost med grönsaker.

Detta recept är glutenfritt, laktosfritt och om man väljer växt-baserade toppings helt vegan.

Andra glutenfria recept hittar du HÄR.

Fem favoriter i mitt kök hittar du HÄR.

Lite härliga sommarbilder och om Florens finaste urban garden hittar du HÄR.

Yoga&Juice-Kenwood40