Jag får de flesta komplimanger när jag ser naturlig ut och är minst fixad. Ofta när jag ler och är glad. Jag skulle vilja skriva att det beror på att jag äter på ett visst sett, grönt och någorlunda nyttigt eller tränar extra dedikerat.
Men det gör det inte.

Det är klart att jag kan känna mig lättare och ha mer energi men har upplevt lika många stunder av tyngd och motgång även när jag levt sundare än vad jag gör idag.
Jag mår bäst om jag hittar lagom.

Att lägga benen bakom huvudet, meditera varje dag eller för den delen äta pizza och dricka vin är ingen garanti för välmåendet som syns eller känns.
Jag upplever ofta att de som uppnår en hälsoguru status återkommer till att de som “vanliga” människor unnar sig “vanlig” mat. Det är självklart vi alla gör det för vi är alla helt vanliga människor med ungefär samma issues.
Balansen, när jag hittar den helar mig bäst. Jag skulle vilja påstå att det är så för de flesta.

Vilket fick mig att börja tänka på skönhet, den yttre och den som kommer inifrån. Det finns ju ett talesätt som säger att äkta skönhet kommer inifrån.

Men det finns också ett mänskligt behov att vilja unna sig det där extra. Att låta det yttre få pysslas om även om det kanske skulle räcka med sömn och en rask promenad.

Eftersom jag bloggar om skönhet finns det en mängd produkter att testa och recensera. Men jag gillar också tanken av att göra mig så oberoende av produkter, bloggen heter ju Naturligt Snygg och har gjort det lite till min uppgift det senaste året.
Mest när jag jobbar med maten. Exotiska produkter har fått lämna plats till lokala och mer säsongs orienterade.

Ni som följer mig här vet att jag gillar enkla snabba skönhets behandlingar. Slutade färga håret i våras och har fram tills för några månader sen tvättat håret 2 ggr i veckan.
Trots det har håret inte riktigt levt upp till hur jag vill att det ska se ut. Som de flesta tycker jag att känns smutsigt snabbt och tappar lyster.
Så innan jul bestämde jag mig för att härda ut “bad hair days” i 3 veckor och bara blöta det när jag duschade. Nu några månader senare har håret äntligen återhämtat sig, fått tillbaka lystern, lockarna, ser inte fett ut och jag tappar nästan inget hår alls. Noll slitage.

Så var det här med produkterna. Som jag skrev innan vill jag testa om jag verkligen behöver allt jag har. Och kan väl konstatera att ju mindre jag tillsätter utifrån desto mindre behöver jag egentligen. Kroppen kan faktiskt ta hand om det mesta själv.

Produkterna är mest till för själen.

Igår och den sista veckan har jag mått så där. Vinter trött, emotionellt nere, mycket på hemma fronten, nytt år viljan att få in bra vanor och sen en magsjuka på det.

Jag känner hur det direkta sätter sig på mina svaga punkter, axlar, nacken och det lilla fågel hjärtat kämpar på med känslorna.

Jag skulle kunna äta hur nyttigt som helst, och har gjort det. Det hjälper inte.

Då är det en sån lyx att få ta hand om det yttre. Plocka fram alla härliga doftande krämer och oljor. Tända doft ljus.

Jag har hittat 3 nya favoriter som passar perfekt ihop. Det bästa är om du duschar först för att hunden i ansiktet ska ha lite fukt.

Alla tre produkter levererar en härlig känsla när du applicerar dem och doftar underbart. Det lyster du ser i spegel efter kommer säkert lika mycket från produkten som från att du avsatt tid att ta hand om dig.

Steg 1.

Applicera Eco Clean Face Canola från c/O Gerd på fuktig hud. Dutta ut över ansiktet och massera in. Tvätta av med en svamp eller handduk, ljummet vatten.

Steg 2.

Applicera Eco Facial Scrub från samma märke, undvik under ögonen. Fördela försiktig ut över ansiktet i små cirkulära rörelser. Skrubben innehåller jojobakorn och mjölksyra.
Tvätt av skrubben med samma handduk. Har du ätit en Vicks hals tablett den känslan i munnen så känns det av pepparmint oljan. Så underbart friskt och lent.
Du hittar c/O Gerd HÄR.

Steg 3.

Här kommer stjärnan. Maria Åkerbergs Face Clearing Mask med kisel och c-vitamin. Du kan använda den på 2 sätt. Du applicerar först masken över hela ansiktet, du kommer redan här känna hur det stramar till och gör huden len.
Låt den verka i 10 minuter och tvätta av. Det här steget gör jag om jag ska iväg, applicerar mitt serum och olja.
Men om jag gör rutinen innan jag går och lägger mig så behåller jag masken på. Sover med den och tvättar av på morgonen. Masken hittar du HÄR.

Lycka till.

 

Ansikts vård för själen

Ansikts vård för själen