Meny

close

DetoxLife

8 favoriter i min sminkväska

  1. Burts and bees mandel och mjölkkräm för händerna är ett måste för mina kökstassar. Jag kommer nog aldrig bli flickan med perfekta naglar men mjuka händer det kan även jag få av den här krämen. Dessutom doftar den mandelmjölk och smälter in i huden direkt.
  2. Från samma märke kommer ceratet jag älskar. Kokos -“smaken” är den som funkar bäst.
  3. Arganolja från Body Bazar. Jag använder den på mina händer och fötter, speciellt nagelbanden.
  4. Jag använder sällan smink men har fallit för blå, violetta och gröna nyanser. Fin fint till bruna ögon. Benecos kajal och Lily Lolo’s mineralpuder i pixie dust blir ett skönt avbrott från den svarta kajalen och passar min numera naturliga lite ljusare hårfärg, rödsvart. Jag har slutat färga håret svart efter 10 års kämpande att vara häxan med korpsvarthår.
  5. Från Lily Lolo kommer även en mineral blusher jag använder på kind och ögon. Syns knappt vilket jag gillar men piggar upp nu när sommarbränna är borta. Jag har nyansen Goddess.
  6. Mitt mål är att behålla min hud som den är men kan dutta lite av denna foundation från Kjaer Weis på ögonlock och under ögat. Den är transparent och kommer i en super lyxig förpackning som påminner om smink från -40 – 50 talet. Filmstjärnestilen på den här produkten gör den perfekt om du gillar vintage men med modern kvalité på hudvård och smink.
  7. Japp,  ni som följer mig vet att jag älskar Björk and Berries. 80 % av de produkter jag använder kommer från detta svenska märke. 2 produkter jag kan rekommendera är parfymoljan White Forest. Den lilla flaskan i glas med roller är perfekt och passar i alla väskor, stora som små. Kroppsoljan med samma doft kan nästan garantera en kyss i nacken av någon du älskar.
  8. Eftersom jag inte sminkar mig så mycket håller jag borstar till ett minimun. Men dessa från EcoTools gillar jag samt en från Shu Uemura jag haft i mer år än jag minns. Jag tvättar dem ofta med lite schampoo och torkar försiktigt på papper. De som är bra håller!

 

Vill du ha mer tips från mitt badrum se dessa länkar:

Svart ögon och röd mun, HÄR.

Läs om microbeads och varför du ska välja bra produkter för din hud, HÄR.

Beauty talks med Björk and Berries, HÄR.

 

8 favoriter i sminkväskan

8 favoriter i sminkväskan

Livsstil

Pesto på morotsblast gott till pizzan eller pastan

Det slängs så mycket mat!

Mycket av det man kan använda på råvarorna hamnar i sopen på grund av tidsbrist eller att man inte vet att det går att använda till något ätbart som är gott dessutom.

Ska jag vara ärlig är mitt mål att försöka att använda allt jag köper inte bara för att det är fel att slänga något ätbart, utan mest för att jag älskar att hitta sätt att använda tex blast på. Som den här morotsblast peston till pizzan.

Jag har inte jobbat med matproduktion så länge. Men under de senaste 7 åren har jag sett mycket mat slängas. Tiden det tar att ta hand om rest produkter kostar för mycket i personal.
Men jag har också sett en förändring.
Att jag kan gå ut och äta en sallad med betor och sen få blasten på pizzan är ett bra exempel och det smakar underbart. En bra kock eller mat kreatör kan om den vill.

Pesto på morotsblast

1/2 blasten från 1 knippe morötter

2 dl pinjenötter

1/2 vitlök ( valfritt )

50 g parmesan

1 tsk salt

2 msk olja på morotsblast eller olivolja

*Oljan kan du göra om du har en juice press och pressar blasten och mixar med en kallpressad rapsolja, vill du ha den klar låt den rinna genom ett filter. Om du inte har en juice press kan du mixa oljan och blasten direkt, det kan bli lite bittert.

Plocka och rensa morotsblasten från stammen och missfärgade blad. Jag mixar aldrig pestos utan hackar den eller använder morteln.

Lägg blasten på ett bräde och börja att finhacka. Tillsätt nötterna, osten och vitlöken. Fortsätt att hacka blandningen. Vänd i oljan och saltet.

Ska du ha peston till pasta kan du vända i lite varmt pasta vatten. Om du har den på pizza kan du använda den direkt.

pesto

Pizza pesto

 

 

Helande mandelmjölk med gurkmeja och svartpeppar

Igår blev en sån där dag när jag inte hann äta något av substans innan middag. Ibland blir det så tyvärr.

Så idag blir en morgon då jag unnar mig en riktig frukost, cracked eggs och varm mandel mjölk med gurkmeja och svartpeppar.

För att få till mandelmjölken och slippa klumpar gör du en pasta med några tsk gurkmeja och vatten. DU kan ha pastan i kylen i några veckor och det blir lättare att röra ut pulvret i grytor och dryck. Vill du ha en extra boost i din gyllene mjölk klicka i 1 msk kokosolja eller ghee. Ghee är klarifierat smör.

 

Yesterday turned out to be one of those days when I didn´t eat before dinner. Sometimes that happens unfortunetly.
So this morning I´m treating myself to a real breakfast with cracked eggs over coconut kale, leftover tomato sauce, chives and flowers.

No coffee instead I made golden almond milk with turmeric and blackpepper.

To avoid lumps of turmeric in the milk make a paste with a couple of tsp of the powder and water. It will keep for abour 2 weeks in the fridge and will make lump free curries and milks. To get an extra boost in your golden milk add 1 tbs of coconut oil.

For more recpies with superpowders from Herb Hero click HERE!

Gurkmeja från Herb Hero

Gurkmeja från Herb Hero

 

Mandelmjölk

Mandelmjölk

IMG_4911

 

 

Gyllene mandelmjölk

Gyllene mandelmjölk