Balance is key

Variation är lika med balans.
Ofta är det alla regler och dieter som får en att må dåligt. Stressen att alltid tänka på vad man bör äta eller inte äta.
Att inte kunna njuta av spontana måltider där det som serveras är något som står på don´t listan.

Jag äter 80% växtbaserat var av 60% är “raw”, resten är ägg och bra protein baserade råvaror. Lite slarv med måltider är min värsta last.
Ord som “hangry” nämns lite väl ofta för att jag ska kunna säga att jag har hittat den perfekta balansen.

Jag är lyckligt lottad och har inga nämnvärda allergier och har lyckats bli av med mina så kallade intoleranser genom att inte tänka så mycket på vad jag äter utan bli mer medveten om hur min kropp mår och hur detta påverkar hela mig som människa.

Jag skulle ha väldigt svårt att tacka nej till pizza, tortillas, kladdigt ris, kanel bullar, toast med bittra marmelader eller puffiga bröd med franskt smör och en av mina favorit frukostar, croissants.

Men vill du ha bra alternativ för att variera kolhydraterna lite mer finns några bra knep!

Kokos nudlar

Att göra kokos nudlar är en bra lösning om du inte vill äta gluten eller vill minska intaget av kolhydrater.
Jag gillar att variera, ibland blir det traditionella nudlar och ibland gör jag dom här.
Du kan addera skaldjur, rå fisk med lime, rökt fisk, skaldjurs rom eller färska räkor.

På välsorterade butiker kan du köpa färska kokosnötter. Häll ut kokosvattnet och drick eller använd i smoothies.

Köttet som blir över gröper du ut och hackar upp. Det blir super fina kokos nudlar till stark jordnöts sås, groddar och annat grönt.

På bilden här så är det purjolöks groddar, vatten melon rädisa, koriander, mynta, lime, rökt tamari och nöt sås.

Om du inte hittar kokosnötterna eller inte orkar öppna dem så kan du köpa fryst kokoskött i asiatiska butiker runt om i Stockholm.

Enkelt att tina och går även att mixa till kokos yoghurt med probiotika och vanilj.

 

Kål tortillas

Av samma anledning som med kokos nudlarna kan du göra kål tortillas, dessutom är grillad kål helt magiskt gott.

Grilla en spets kål som du delat på 4 delar. Använd bladen som tortillas eller små crepes.

Vill du “kötta” till det är det bara att addera kött eller fisk.

IMG_1061