Moyana Corigan är ett svenskt märke som gör naturlig och ekologisk hudvård och även smink, med bas i Mölndal. Här har jag testat deras lösa mineralbaserade foundation. Jag brukar använda flytande foundation men ibland gillar jag även mineralfoundation. Har man en bra borste går det på ett kick att fräscha till sig.

 

Moyana Corigan, Mineral Foundation, Mary Jane, 349 kronor. Denna foundation kommer i en burk och då använder man locket som “borst-station”; häller ut lite av det lösa pudret i locket och sen swirlar man runt borsten och sen swirlar man borsten i ansiktet.

Finfördelat puder som är otroligt mjukt och behagligt. Matt, men ändå inte så matt att det liksom dammar och har sig, det ger ändå en mjuk och fin finish på huden. Innehåller inga skimmerpartiklar, det ger bara en fin naturlig lyster och särskilt om man har en glowig ansiktsolja under. Nyansen är helt perfekt för mig och jag blev glatt överraskad hur lätt den helt sömlöst smälter in i huden. Här kan jag bygga på olika lager av täckning, men jag föredrar den mer naturliga looken, när jag enbart borstar in ett lager med en halv-gles borste. (Mer kompakt borste = mer täckning.)

Jag upplever inga irritation av denna foundation, den känns enbart mjuk och fin på huden och den är också lätt att ta bort med tex micellärvatten eller vanlig rengöring på kvällen. Tycker också att den har bra hållbarhet, alltså sitter den bra på huden och torkar liksom inte in, utan fukten bibehålls i huden. Det bästa med den är att det går snabbt på morgonen att bara borsta över ansiktet, så vips har man en jämnare hudton och lite mindre glans, men är ändå inte knastertorr. Jag har dock ett stort minus: locket till burken. Känns som att locket ska gå sönder när som helst, och det är svårt att få igen locket ordentligt i skruvgängorna. Betyg: 4,5/5. 

moyana-corigan-foundation

 

Min kompis My har testat Moyana Corigans ansiktsvård och gillar:

Testat: serum och ansiktskräm från Moyana Corigan