Här listar jag mina bästa ekologiska produkter från Dr Hauschka, som är ett grymt märke som jag ofta återkommer till. Det är också ett av de första ekologiska/naturliga märken som jag testade. Jag älskar särskilt kroppsvården, flera av ansiktsprodukterna och mycket av Dr Hauschkas smink. Jag har långt ifrån testat allt i deras ganska stora sortiment, men här är några av mina favoriter från det tyska klassiska märket:

trans_bronz

Dr Hauschka, Translucent Bronzing Tint. Flytande bronzer. Fin glasflaska med fin guldpump och som innehåller en flytande lotion som är mörkbrun. Blir inte lika mörk på huden, utan den är translucent och blir halvgenomskinlig, den liksom tunnas ut när man smörjer ut den. Kvar lämnas en vacker solbrunbronzig nyans – så snyggt! Verkar också återfuktande på huden, känns liksom skön och behaglig. Ger också en fin lyster, men innehåller inga glitterpartiklar. Bra hållbarhet och också enkel att tvätta av. Betyg: 5/5. 

Dr Hauschka Blush Duo

Dr Hauschka, Blush Duo, 01 Soft Apricot. Rouge. Den här rouge-duon är så fin! Två nyanser; en matt aprikosfärgad som inte är alltför varm, och sen en lystrig gyllene färg. Det blir väldigt snyggt ihop på kinderna, då drar man bara borsten över dem båda, men man kan självklart också använda dem var för sig. Den aprikosa färgen är en sån som passar de flesta och året om. Den ljusa färgen är lite som en highlighter, så den kan man använda även till ögonen. Bra pigment, bra hållbarhet och gillar spegeln i dosan och den fina doften av rosor från rouget! Betyg: 5/5. 

DrHauschka-Facial-Toner-600x600

Dr Hauschka, Facial Toner. Det här ekologiska ansiktsvattnet är härligt! Sprayflaskan ger ett superfint regn som jag vill spreja över ansiktet hela tiden. Doftar typsikt Dr Hauschka, örtigt och friskt. Huden blir lugnad, återfuktad och känns väldigt fräsch. Mättar liksom huden riktigt ordentligt och man behöver inte återfukta direkt efteråt, så pass återfuktande är det. Behagligt och fräscht på samma gång. Betyg: 5/5. 

drhauschka_bodylotion

Dr Hauschka, Lemon Lemongrass Vitalising Body Milk. Hudlotion. Samma lyxiga glasflaska med guldpump som flera av Dr Hauschkas produkter är förpackade i. Lotionen är som en lättare mjölk, som är beigfärgad och den doftar underbart! Fräsch citrus möter lite mer exotisk citrongräs. Mjukgör huden direkt och låser in fukt samtidigt som huden blir lite härligt klibbig. Åh, den här gillar jag! Betyg: 5/5. 

 

Dr. Hauschka Make-up

Dr Hauschka, Eye Crayon Duo, 01. Ögonpenna. Detta är en Limited Edition penna som jag inte har sett i Sverige ännu? Det är kanske mer en blandning av penn-ögonskugga och kajalpenna. Den har två nyanser, en petroleumgrön och så en guld/grå/brun. Den grå-bruna är min favorit! Mjuk, men ändå fast. Jag har fått spontana kommentarer om denna färg ett par gånger. Det går snabbt, det blir snyggt på ett kick! Betyg: 5/5. 

Dr. Hauschka Lemongrass Body Oil

Dr Hauchska, Lemon Lemongrass Body Oil. Kroppsolja. Fin glasflaska med fin guldpump – älskar den som sagt! Doftar helt fantastiskt av fräsch citron och citrongräs. Oljan är snabb och lättflytande i konsistensen men går in fort i huden utan att lämna några hinnor. Återfuktar huden och gör den elastisk och håller den mjuk en hel vinterdag. En klar favorit! Betyg: 5/5. 

drhauschka_puder

Dr Hauschka, Color Correcting Powder. Smart korrigeringspuder som hjälper till att jämna ut hudtonen och kan användas före eller efter foundation. Det bästa med pudret är att det ger en sån otroligt fin naturlig lyster till huden, och den korrigerar verkligen hudtonen. Sätter också foundation och tar bort glans. Självklart trollar den inte bort allt, men den gör huden betydligt snyggare. Smart multiprodukt! Betyg: 5/5. 

 

dr-hauschka-hydrating-hand-

Dr Hauschka, Handcreme. En klassisk handkräm. Jag gillar den lite genuina och gammaldags känslan i den här typen av tuber. Doftar lagom mycket “naturlig hudvård” som Dr Hauschka brukar göra. Personligen tycker jag att det är lyxigt. Lämnar huden mjuk, skön och omhändertagen. Älskar den! Betyg: 5/5. 

Dr Hauschka body oil

Dr Hauschka, Moor Lavender Calming Body Oil. Denna kroppsolja är en blandning av olja och vatten och innan användning skakar man flaskan så att det blandas. När man sen pumpar ut blandningen kommer det en underbart doftande kletig mjölkig olja. Doften är fullkomligt ljuvlig av lavendel. Det är en skyddande olja som mjukgör på djupet, omsluter huden på ett härligt sätt och det är så njutningsfullt att massera in den här något sega oljan i huden. Underbar. Betyg: 5/5.  

drhauschka_rose (1)

Dr Hauschka, Rose Day Cream. Dagkräm som är fast och tjock och doftar helt underbart av rosor. Trots att den är tjock är den lätt att smörja ut i ansiktet och då går den från fetare salva till fuktig kräm. Här låser den in fukt, tillför fukt och håller huden otroligt fuktig och fräsch hela dagen. Den gör också huden mjuk och glowig. Under tiden jag har testat denna har jag fått höra flera gånger att jag “lyser” i huden. Den är så klart extra härlig med olja under men funkar för sig själv också. Betyg: 5/5. 

dr hauschka_cleansing cream

Dr Hauschka, Cleansing Cream. Rengöringskräm som jag älskar! Det är som en lite lös mandelmassa – innehåller också krossad mandel – och den här pastan blandar man med vatten i handen. Sen använder man en så kallad press and roll-teknik. Trycker in pastan i ansiktet, och liksom rullar av händerna. Otroligt skön och effektiv rengöring som jag gärna tar till ibland när huden behöver extra stöd. Efter man har pressat och rollat med händerna sköljer man enbart av denna och huden blir helt strålande! Och mjuk, och lugn och ren. Betyg: 5/5. 

 

dr_hauschka_lemon_bodywash

Dr Hauschka, Lemon Lemongrass Vitalising Body Wash. Smidigt förpackad duschkräm med stort snäpplock som är lätt att hantera i duschen. Och sen: doften! Få lyckas fånga den här unika kombon av fräsch citron med exotisk och muskig citrongräs. ÄLSKAR. Vit ganska fast kräm som löddrar en anings och som verkligen verkar vitaliserande. Man känner sig ren och fräsch utan att huden torkar ut och dessutom blir man glad och peppad. Den här kommer jag att köpa om och om igen. Betyg: 5/5. 

drhauschka_volumising_mascara

Dr Hauschka, Volume Mascara, Plum. Volymmascara. Lång och trevlig hylsa med en riktig borste. Färgen är skimrande lila/aubergine som jag först blev livrädd för, men som när man väl målar på, knappt kan ana. Doftar riktigt trevligt av rosor! Lätt att måla med och själva formulan är krämig och ganska blöt, vilket betyder att det fästs mascara på fransarna omedelbart. Fransarna blir inte bara superlånga, de blir också tjocka och får alltså volym. Resultatet är riktigt bra! Jättebra hållbarhet, den släpper inget alls. Betyg: 4,5/5. 

drhauschka_eyeliner

Dr Hauschka, Liquid Eyeliner. Automatisk eyeliner. Det här är en riktigt trevlig eyeliner med en supersmal pensel som ni ser på bilden. Det är inte svårt att måla en snygg eyeliner med denna. Och den passar ju perfekt om man enbart vill ha en tunn linje. Sen är det ganska lätt att måla på mer för att skapa en tjockare linje. Lite längre hylsa och bra skaft att hålla i. Bra svärta i det svarta, så eyelinern uppfattas definitivt som svart på ögonlocket. Betyg: 4,5/5. 

drhauschkafoundation

Dr Hauschka, Foundation, 02 Almond. Flytande foundation. Konsistensen är härligt fluffig och lätt och doftar ljuvligt, pudrigt och lite parfymigt. Smälter bra in i huden och ger lätt till medel täckning, och en riktigt snygg och naturlig finish i huden. Matad med fukt, så huden hålls mjuk och härlig hela dagen. Nyansen är lite i mörkaste laget, jämnar ut hudtonen och täcker lagom. En härlig sommarfavorit! Betyg: 4,5/5. 

 

Mina favoriter när det kommer till ekologiskt schampo:

Mina 9 bästa ekologiska schampon