Svenska familjeföretaget Moyana Corigan började sin resa 2003, när grundarna hade tröttnat på att inte hitta det de sökte på marknaden. I dag erbjuder de ekologiska hudvårdsprodukter och mineralsmink – tillverkat för hand och utan parabener, citronsyra, petrokemiska oljor och andra onödiga (och dåliga) tillsatser.

Jag har under några veckor testat deras serum och ansiktskräm från anti age-serien Royal.


Moyana Corigan, Royal Facial Cream, Organic Argan, 60 ml. 

Vad: En vit, lätt och doftfri ansiktskräm som ska fungera lika bra dag som natt och som även går att använda som ögonkräm. Krämen innehåller sju olika oljor (bland annat argan-, gurkörts-, jojoba-, avokado- och nyponfröolja), men är trots det väldigt ”tunn” och lättabsorberad. Krämen funkar reparerande, återfuktande och balanserande, är rik på antioxidanter, GLA, lecitin, karotin och vitamin D. Åh, och såklart omega 3, 6 och 9. En liten näringsbomb för huden med andra ord!

Omdöme: Väldigt behaglig och svalkande. I och med att den är så tunn, känns den riktigt läskande för huden. Håller kvar fukten i huden länge och är ett perfekt komplement till serumet, men funkar bra även med en olja som bas.
Betyg: 4/5

 

 

Moyana Corigan, Anti Age Facial Serum, Organic Argan, 30 ml

Vad: Fylligt och mycket drygt oljeserum. Ingredienser som argan-, jojoba- och nyponfrölja, vitamin A, E, D och GLA slätar ut fina linjer och återfuktar på djupet, samt hjälper huden att reparera sig själv och att balansera talgproduktionen. Serumet funkar fint att använda på egen hand under årets varmare (och inte lika torra) månader, och såklart dag likaväl som natt.

Omdöme: Bland det bästa jag har provat! Jag försökte verkligen hälla ut varenda sista liten droppe ur denna (annars pumpdoserande) flaska. Huden blev märkbart jämnare i ton och struktur, och fantastiskt återfuktad. Gick snabbt in i huden och lämnade näst intill inget oabsorberat fettlager, vilket oljor annars ofta gör på min hud. Tillsammans med en fuktkräm (helst Royal Face Cream) blev resultatet såklart ännu bättre, men den här rackaren spelar i en liga för sig.

Betyg: 5/5

/My