Naturlig/ekologisk hudvård. Svenska Maria Åkerberg har ett stort sortiment av produkter och många är riktade mot olika hudproblem. Serum Antirouge är till för dig som har känslig hud och rosacea.

 

Maria Åkerberg, Serum Antirouge, 30 ml, 249 kronor. 

Serumet kommer i en snygg och praktisk plastflaska med pump, som gör det lätt att dosera. Det är ett fuktgivande serum, anpassat för känslig hud och som innehåller hästkastanj, poria (en typ av svamp som används flitigt i asien för sina antioxidantiska och mjukgörande egenskaper), vass, cypress och neroli.

Extrakt från hästkastajnen ska stärka blodkärlens väggar, underlätta blodflödet och har dessutom antiinflammatoriska egenskaper. Därför rekommenderas den här produkten även för personer med rosacea.

Det är ett vitaktigt, lite geleigt serum, med en mild behaglig doft, som absorberas snabbt i huden och ger en matt hinna. Jag tycker att huden känns lite stel och uppstramad direkt efter påförande. Men den känslan försvinner så fort jag applicerar min hudkräm eller olja. Under testperioden har jag märkt att min hud blivit klarare och jämnare i hudtonen, mindre röd på kinderna och mer balanserad.

Jag har endast använt den på morgonen under min dagkräm, men för snabbare och mer intensiv effekt kan man använda den två gånger dagligen. Då tror jag dock inte att den räcker så länge. Jag behövde två pumptryck per dag och efter fyra veckors användning är den på upphällning. Men det annars en produkt jag verkligen kan rekommendera för oss med lite känslig hy. Betyg: 4

/Sofia