Hållbara mensskydd. Detta är definitivt det bästa mensskyddet jag någonsin använt!

Organicup, Menskopp strl A, 229 kronor. Jag är helt såld på menskoppen, men det tog faktiskt ett bra tag innan jag blev det. I början kan det vara riktigt klurigt innan man får till koppen på rätt sätt, därför rekommenderar jag att du både har god tid på dig och även binda eller trosskydd som komplement i början.

Jag gillar framförallt att materialet både är miljövänligt och skonsamt för oss. Jag blir aldrig irriterad efter lång användning vilket jag lätt blir av tamponger. När jag har glömt menskoppen hemma och behövt köpa andra mensskydd har jag börjat tänka på vilken miljöbov det kan vara med mens, detta har jag aldrig reflekterat över tidigare. Läckagerisken minskar även enormt med menskopp. Därför gillar jag verkligen inte när jag glömt den hemma, nu vill jag inte använda någonting annat än menskopp!

Den skulle få en solklar 5:a om det inte vore för den långa invänjningstiden. Trots att det kan ta tid att vänja sig är det verkligen värt det. Jag rekommenderar menskoppen starkt! Betyg: 4,5

organicup

OrganiWipes, 49 kronor. 

Jag trodde inte jag skulle behöva använda mig av dessa, men sen när jag satt där på tältsemester utan närhet till toalett var jag extremt tacksam att de var nedpackade. De gör snabbt rent och vetskapen att servetterna bara innehåller bra ingredienser gör att det känns tryggt att sätta tillbaka menskoppen sen. Nu ligger de alltid nedpackade i necessären, man vet ju aldrig vart man kommer att befinna sig 😉 Betyg:5

organic_cup

OrganiWash, 59 kronor. 

Det är mycket lättare att rengöra menskoppen med denna än med vanlig ekologisk tvål som jag tidigare varit lat och använt. Det är inte så att jag känt någon skillnad i efterhand, men även här gör vetskapen om ingredienserna att det känns bättre. OrganiWash innehåller ingredienser som hjälper till att bevara underlivets pH, och det är ju inte syftet med en vanlig ekologisk handtvål. Ett plus är att den även kan användas som intimtvätt. Betyg: 4. 

menskopp

/Katja