Hannahs #glowskola. I jakten på lyster i huden tänkte jag tipsa om olika sätt hur man kan öka sitt glow. Ett sätt som är ganska enkelt är att använda en ansiktspeeling eller exfoliator. Det är en produkt som liksom slipar bort döda hudceller och annat som kan ha ansamlats på ytan av huden och som efter användning ger huden ny fräsch yta.

Ibland kan huden sakna lyster just på grund av att den är tilltäppt av gamla hudceller och annan smuts. Huden kan då kännas grov och även se matt, “tjock” och grå ut. Jag brukar uppleva att jag får en typ av ett hårt pansar på huden om jag slarvar med att peela mig och även efter soläventyr. Detta pansar är skönt att få bort, huden känns liksom mer “öppen” och kan andas igen efter en peelingomgång.

Jag brukar peela huden mekaniskt en gång i veckan och det passar riktigt bra att göra det på kvällen, då kan man sen mata huden med ett bra serum och sova med fräsch hud som har möjlighet att ta vara på serumet under natten.

annemarie_borlind_effekt_peeling

Effekt Peeling från Annemarie Börlind med kulor från jojoba som gör huden ny! 

Peelingar kommer i olika former, man talar tex om mekanisk peeling där olika typer av korn eller små kulor eller mikroniserade partiklar arbetar för att polera huden. Vanliga ingredienser är tex små kulor av jojobaolja som blir vaxliknande, socker, kokospulver, men det kan också vara lite “vassare” saker som mikroniserade partiklar från aprikoskärnor till exempel.

Juice beauty peel spray

Juice Beautys Stem Cellular Peel Spray är en peeling med aha-syra som är otroligt effektiv! Denna använder jag bara en gång i månaden. 

Sen finns det peelingar som innehåller olika typer av naturliga syror från tex socker, frukt eller mjölk, och som liksom “fräter” bort de överflödiga hudcellerna och smutsen på hudytan. Dessa peelingar ska man vara lite mer försiktig med och inte använda lika ofta, eftersom de på sikt kan störa hudens mikroflora.

Man kan också exfoliera huden med hjälp av en muslinduk eller en liten ansiktshanduk, man applicerar då en rengöring i ansiktet och sen blöter man duken i varmt vatten och masserar bort rengöringen (jag brukar använda oljebaserad rengöring) med duken. Då får man en mild exfoliering som alla tål. Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm är utmärkt att använda till just den typen av mild exfoliering.

ekologisk peeling

Här är tre peelingar som fått högsta betyg; Stem Organics, Esse Probiotic Skincare och svenska Care of Gerd. Läs recensionen här. 

 

Läs mer: 

• Hannahs favorit 2017 – Bästa Ekologiska Ansiktspeeling.

 

English: A great way to increase glow in your skin is to exfoliate, once a week!