Ekologisk hudlotion. Jag föredrar kroppsolja, i princip alla dagar i veckan, men en riktigt skön bodylotion har ju ingen dött av. Min kompis Frida har hjälpt mig testa krämen från Klinta, min kompis Sofia har hjälpt mig testa krämen från Dr Sannas och jag har testat de andra två.

 

Klinta, Bodybutter Lavendel & Rosmarin, 100 ml, 149 kronor. Fantastiskt fin tub med snygg etikett. Krämen doftar ljuvligt av lavendel och rosmarin. Men den är tjock i konsistensen och tar slut väldigt fort eftersom det går åt så mycket till kroppen. Dessutom är den svår att få in i huden. Efter en halvtimme kan man upptäcka att man fortfarande är vit på armen för man har inte jobbat in den tillräckligt. När krämen väl kommit i i huden känner jag mig inte återfuktad eller len. Snarare något stram och torr (fast jag inte är det egentligen). Det drar ner betyget. Men krämen har en underbar doft och jättesnygg förpackning som gärna får ligga framme i badrummet. Perfekt present. Känns lyxig och luktar gott. Betyg: 3. 

 

Kivvi, Body Marmelad Bergamot, 120 ml, 199 kronor. Söt liten burk i glas – alla Kivvis produkter är så söta! Innehåller en ganska fast salvaaktig kräm som är seg. (Den är packad med nyttiga oljor, bla havtorn och kokos). Har en mild fräsch doft som påminner om citrus? Den är trög att massera in i huden men lyckan efteråt! Huden blir så mjuk, smidig och härligt klibbig! Det klibbiga lägger sig sen och salvan absorberas fint av huden. Sen är man megamjuk hela dagen. Den här kräver alltså en del jobb vid påförande, men belöningen är värd jobbet! Gillar! Betyg: 5

 

Dr Sannas, Body Lotion, 150 ml, 199 kronor. En lätt lotion som kommer i en grön plasttub. Har en lätt och behaglig doft av bland annat lavendel. Den är fullpackad med bland annat broccolifröolja och probiotika. Broccolifröolja är rik på erukasyra, som mjukgör, verkar utslätande och skyddar huden från uttorkning. Oljan absorberas snabbt av huden och ger en len känsla. Hudlotionen går in snabbt i huden utan att lämna någon hinna och gör den mjuk och följsam. I början av testperioden tyckte jag inte att den höll mig återfuktad under hela dagen. Men allt eftersom dagarna gått har den byggt upp min hud mer och mer så den behåller fukten bättre. Doften är lite flyktig, vilket inte gör mig så mycket eftersom jag inte är superförtjust i lavendel, men det gör den lite trist. Betyg: 3,5.

 

Neal’s Yard Remedies, Geranium & Orange Body Lotion, 200 ml, 325 kronor. Den här fina glasflaskan med pump innehåller en vit halvlös kräm, eller lotion som doftar härligt friskt av apelsin och geranium (en doft jag hade svårt för tidigare, men som jag verkligen uppskattar numera). Den är lätt i känslan och går också lätt in i huden. Generellt skulle jag säga att jag väldigt sällan blir besviken på NYR:s produkter, de vet vad de håller på med. Huden återfuktas och mjukgörs och känns så fräsch eftersom den här lotionen är så lätt. Den här passar riktigt bra på vår och sommar, den känns för tunn  för vintertorra smalben men maken har varit nöjd hela vintern. (Bra att den är unisex!)  Jag älskar också den här fina flaskan, den ser så himla fin ut på badrummet! Betyg: 4,5. 
 
bodylotions

Läs mer: 
• Favoriter just nu: fantastisk bodylotion från…

 

English: So the body lotion from Neal’s Yard Remedies is light and just wonderful!