Ekologisk foundation. Jag haffade ju en foundation från amerikanska Juice Beauty när jag var i Helsinki i våras och hade då turen att få rätt nyans utprovad. Här finns en bra guide till nyanserna om du är nyfiken.

 

Juice Beauty, Phyto-Pigments Flawless Serum Foundation, Cream, 30 ml, 560 kronor. 

Fin glasflaska med lyxig kork och smidig pump. Ett pump ger lagom med foundation för mitt ansikte – and then some. Jag trycker ut ett pump på handryggen och därifrån arbetar jag in en stipplingborste i krämen och arbetar in i huden. Konsistensen är halvtjock, känns ändå åt det lättare hållet utan att den rinner av handryggen.

Den är doftfri, vilket är bra om du är känslig för dofter. Den glider lätt in i huden och ger lätt till medel täckning och jämnar ut hudtonen snyggt, utan att vara alltför täckande. Den låser också in fukt och ger huden en naturlig lyster. Bäst är att applicera med foundationborste men det går lika bra att jobba in den med fingrarna och då går det åt lite mindre – den är verkligen dryg. Jag har även testat svamp och det går också jättebra.

Den här foundation håller sig snyggt på plats i ansiktet under hela dagen och torkar inte in eller blir inte heller för blank. Jag tycker bara den är otroligt skön och den ger snabbt ett snyggt resultat. Vill jag vara extra snygg använder jag även Juice Beautys primer och bygger på lite mer täckning med hjälp lite mer foundation. Då blir resultatet riktigt, riktigt bra.

juice_beauty_foundation

Den här nyansen heter Cream och är den tredje ljusaste i deras skala av 11 nyanser. Den beskrivs som en foundation som passar ljus hudton och som har gul underton. Jag är ju lite av en kameleont som har både gult och rosa i min hud, så jag brukar passa i båda. Ibland har jag foundation med rosa färg, ibland med gul. Gissningsvis skulle jag också passa i Rosy Beige, som är mer rosa.

Nyansen är bra för mig större delen av året; vinter/vår och höst och det är egentligen enbart på sommaren som den är något för ljus för mig. Då har jag hittat nyansen Sand, se nedan. Denna foundation är vegan, passar alla hudtyper och är baserad på aloe vera istället för vatten och även bland annat kokosolja, tistelolja, solrosolja och druvkärneolja.

Den här produkten är ganska dyr, men den är grym.

Betyg: 5. 

TIPS! Ett tips är att alltid skaka dina flytande foundations eftersom mineralpigmenten annars kan åka ned i botten. Risken är då att du upplever din foundation som ljus, och sen blir den mörkare ju närmare botten du kommer. Denna foundation skiktar sig också helt naturligt, så du kan uppleva det som att den är oljig i toppen och att all färg har sjunkit ned. Det är helt naturligt – bara att skaka din flaska!

juicebeauty_foundation

Här har jag fotat foundation Cream i ett annat ljus, och då ser den ganska ljus ut. Denna foundation fungerar som en jättebra extra dagkräm över ditt serum/olja om du skulle önska. Det är ett smart sätt att låsa in extra fukt i huden och samtidigt jämna ut hudtonen. Och dessutom ge huden skydd mot luftföroreningar och även sol (eftersom den innehåller titandioxid.)

juicebeauty_serum_foundation

Här sen ni Cream i annat ljus, och bredvid nyansen Sand som är min “sommarnyans” och som passar medium hudton med gul underton.

 

Läs mer: 

• Grym hudvård för mogen hud från Juice Beauty.

 

English: Wow! I really love this liquid foundation from American brand Juice Beauty. It serves as a serum and a foundation all in one – evening out the skin tone, locking in moisture and giving my face a flawless finish. And the good looks lasts all day long!