Ekologisk hudvård. Amerikanska Juice Beauty är ju ganska nyligen lanserade i Sverige och under sensommaren har jag testat denna duo som tillhör Juice Beautys toppsäljare. Jag förstår varför.

 

Juice Beauty, Stem Cellular Anti-Wrinkle Booster Serum, 30 ml, 999 kronor.

Serumet kommer i en smidig pumpförpackning där man själv kan avgöra hur mycket man ska trycka ut – mycket smidigt. Serumet är som en gel som är nästan genomskinligt och det är doftlöst, även om man anar en doft av aloe vera och kanske även druvor. Serumet är packat med c-vitamin och resveratrol som ska ta fajten mot fria radikaler och detta ska också förbereda huden på antioxidanterna. Jag har använt det under dagkrämen och första veckorna kändes det inte så behagligt. Men sen märkte jag en otrolig lyster i huden, som att blodcirkulationen satte igång – jag “vaknade” liksom i huden och fick fin spänst och färg. Minimerade porer, inga orenheter eller reaktioner.

Samtidigt återfuktar serumet bra, ett par dagar har jag glömt att använda dagkrämen över och det har funkat bra. Även om jag har blivit något mer torr lite senare under dagen. Serumet håller också huden matt, eftersom det är så lätt och inte oljebaserat. Det här gillar jag! Det är väldigt dyrt men det fungerar också bra, åtminstone på min hud. Ihop med krämen har huden varit i strålande form – jag har knappt känt behov av foundation eller concealer. För mig är det ett riktigt bra betyg.

Betyg: 5. 

juicebeauty_stemcellular

Juice Beauty, Stem Cellular Anti-Wrinkle Moisturizer, 50 ml, 899 kronor. Den här bjässen till burk är riktigt maffig. Snygg och sober i silver och med en praktisk pumpfunktion. Under locket döljer det sig en platta med ett hål i och själva plattan trycker man ned och då kommer det upp kräm ur hålet! Jag har haft en sån här tidigare, och då kunde man mycket smidigt droppa ned en droppe ansiktsolja på plattan och blanda olja och kräm. Det gör jag dock inte med denna kräm. (Även om jag så klart skulle kunna.)

Krämen är ljus, nästan vit och fast. Den doftar fräscht av citrus, aloe vera och även vindruvor som den ju innehåller. Den här krämen är ganska dyr, men eftersom den inte är baserad på vatten, utan på joser från just de tre nämnda ingredienserna, blir prisbilden lite annorlunda. Krämen är också packad med c-vitamin och antioxidanten resveratrol från druvor som ska ge rynkor och andra ålderstecken en fajt.

Jag gillar den här krämen. Den sjunker bra in i huden och mjukgör, återfuktar riktigt bra och håller huden spänstig under hela dagen. Den innehåller också mjukgörande jojobaolja och sheasmör. Jag använder den enbart under dagen, men kan tänka mig att den skulle vara utmärkt över en ansiktsolja till natten. Inga rynkor har ju försvunnit, men flera har liksom suddats lite i kanterna och om det är krämen eller serumet eller båda ihop – det syns en förändring. Tycker också att hudtonen är jämn och fin, och under de sista sommarveckorna när jag använde denna höll den huden mjuk. Jag har annars en tendens att bli lite “hård” i huden på sommaren. Innehåller phenoxyethanol vilket störde mig, men enligt deras egen sajt är den naturlig och är en alkohol som kommer från salvia. Ihop med serumet är detta en kanonprodukt som verkligen har gett synliga resultat på min hud.

Betyg: 4,5. 

 

Läs mer: 

• Suverän ansiktsvård för mogen hud; Time Miracle från Madara.

 

English: I love these two wrinkle fighting products from American brand Juice Beauty. Pricy, yes. But they do work and have made my skin smooth, radiant and the wrinkles are a lot less sharp.