Hannahs #glowskola handlar i dag om en quick fix! Om man är sugen på snabb glow så finns det numera massor av naturliga sminkprodukter som kan fixa det! Men jag varnar er – det är en djungel därute! :)

En vanlig ingrediens i glow-produkter är mica som är en jordmineral som skimrar. Denna mica kan mikronseras (malas ned) till mycket små partiklar, men de kan också vara lite större så att de uppfattas mer som glitter av ögat. I ekologiska och naturliga sminkmärken hittar du inget plastglitter, utan det är den naturliga mineralen mica som står för glowet.

Personligen föredrar jag produkter när mican är helt mikroniserad och inte syns med blotta ögat, utan att man får enbart lyster och inte sparkle, om ni förstår vad jag menar? Mica gör att ljuset reflekteras i ditt ansikte, och då ser du genast lite piggare ut och du har möjlighet att dölja mörkar ringar, linjer och grådassig hud.

 

Här är några av de produkter som kan ge glow:

juicebeauty_primer

• Primer – en kräm (oftast) som man använder under sin foundation för att dels få den att sitta bättre men det finns även primers som innehåller lyster! Tex en av mina favoritprodukter från Juice Beauty som du hittar här. 

 

• Foundation – finns i flytande form men även lös, kompakt mm och vill du ha snabb lyster väljer du en foundation som har inbyggt skimmer i sig, eller så blandar du själv i, tex en lysterkräm, eller glowcream, tex denna från Zuii. En foundation som jag gillar som har lyster i sig är denna från Vapour.

smink med skimmer

• Highlighter – klassiskt har den använts för att ljusa upp främst strax under ögonbrynet, men nu lägger många även highlighter på kindbenets högsta punkter, övre amorbågen, näsryggen… Finns i krämform, flytande form, som penna, lös puderform och kompakt puderform och i olika nyanser (silver, koppar, champagne, guld, brons, rosé tex) och med olika storlek på glitterpartiklarna. Olika highlighters har också olika mängd pigment, medan andra är halvgenomskinliga och ger bara en lite fuktad look.

Jag ser hur en del öser på ganska mycket med highlighters och ser nästan metalliska ut i huden, och det är ju kul till fest, men jag är alldeles för feg för sånt till vardags! Läs här om de som syns på bilden.

rmsbeauty_luminizer

Highlighters kan man också blanda med sin foundation om man vill vara lite försiktig med glowet. Här hittar du en av mina favoriter från Rms Beauty – en palett med flera olika nyanser av highlighters – smart!

alima_radiance

• Finishing powder – detta är min nya kärlek! Efter du har applicerat foundation, som kanske är matt, så vill du ändå ha lite lätt lyster, men inte så mycket eller koncentrerat som en highlighter, ja men då kan du med en stor borste borsta på lite finishing powder. Jag borstar otroligt lite, bara på högsta punkten på kinderna, lite i pannan och på näsryggen. Lätt att fixa glow! Just nu gillar jag Alima Pures Radiant Finishing Powder, som du kan läsa mer om här.

zuii_luminising

Bronzer, contouring, strobing, colour correct – inom alla dessa produktkategorier hittar du produkter som ger mer eller mindre glow. (En del är så klart också helt matta, men det brukar stå tydligt på produkten.) Kolla efter produktnamn som Glow, Luminizing, Radiant, Illuminating, Shimmering. På bilden ovan ser du Luminising Cream från Zuii – läs mer om den här.

 

Testa dig fram vad du gillar. Personligen älskar jag krämbaserade glowprodukter, men har också hittat flera fina i puderform!

Vilken är din favorit? 

 

Läs mer: 

• Fixa glow i huden – testa en peeling!

 

English: I love to use makeup that gives me a natural and dewy glow! Thankfully there are lot’s of all natural and organic products to choose from!