Ekologisk primer. Detta är en lättare kräm som används under foundation för att få den att hålla bättre och för att få ett jämnare och snyggare resultat. Den kommer från amerikanska märket Juice Beauty och har det långa och krångliga namnet Phyto-Pigments Illuminating Primer. 

Man applicerar alltså sin vanliga dagkräm eller ansiktsolja, och sen applicerar man denna primer före foundation. Den är flytande, halvgenomskinlig och nästan lite seg i känslan. Den innehåller mycket skimmer, vilket innebär att den alltså ger en lystrig yta på huden, men den ger ingen färg.

Det blir lite som ett skimrande underlag, som sen lyser igenom på ett snyggt och diskret sätt, genom din foundation. Det ger ett resultat som jag gillar, en naturlig lyster, men ändå inte glittrigt, utan mer en soft lystrig “hinna”.  (Är du ute efter ett matt resultat ska du inte välja den här primern.)

Jag tycker också att foundation sitter bättre och håller sig snyggare längre med denna under. Jag har testat den till flytande foundation från Juice Beauty – en favorit! – men jag har även testat den till andra flytande foundations och den funkar lika bra till andra märken.

juicebeauty_primer

juice_beauty_primer

Den kommer i en snygg glasflaska med en praktisk pump och den doserar bra – ett pump räcker till hela ansiktet utan problem. Pigmenten sjunker ned till botten när flaskan står upp, så det gäller att man skakar flaskan ordentligt innan användning.

Jag applicerar med fingrarna, och jag duttar faktiskt ut den i hela ansiktet, även om jag inte applicerar foundation över hela. På så sätt får jag lite snygg lyster överallt, även om jag inte har foundation överallt (tex i hårfästet, framför örat och ned på halsen).

Den är också återfuktande på huden, och det känns otroligt skönt och stunsigt i huden även på sena eftermiddagen och kvällen. Och den där fuktgivande egenskapen tycker jag är superviktigt för en primer, man vill inte riskera att bli torr, eller jag vill inte det i alla fall.

Sammanfattning: Lättarbetad primer som återfuktar otroligt bra, ger snygg lyster och håller foundation på plats hela dagen och kvällen. Snyggt förpackad, doftfri och ger huden en grym glow.

Betyg: 5. 

 

Läs mer: 

• Grym foundation från Juice Beauty. 

 

English: I love this organic foundation primer from American brand Juice Beauty. Gives a nice glow, locks in moisture and keeps the foundation in place!