Ekologisk makeup. Visst vill vi fortsatt ha skimmer och glow i makeup! Och jag vet inget bättre sätt att öka på partygraden i makeup på 5 sekunder, som just lystergivande produkter och härliga highlighters. Att lägga en makeup för att öka på lyster och glow kallas också för strobing.

Och när det gäller naturliga och ekologiska varianter finns det många riktigt bra:

Ekologiskt & naturligt smink för strobing – skimmer och glow!

living_luminizer_master_mixer

Rms Beauty gör två av världens bästa highlighters; Living Luminizer till vänster och Master Mixer till höger.

Living Luminizer är baserad på kokosolja, har lagom stora skimmerpartiklar och den är också genomskinlig, vilket gör den så lätt att applicera och resultatet blir alltid bra. Jag skulle nog säga att den förändrade mitt liv och gjorde sminkningen så mycket roligare och så mycket enklare.

Master Mixer är mer rosé-guldfärgad och passar mörkare hudtoner som highlighter och jag använder den som ett komplement till ögonskugga, duttar på rouget och på läpparna. Den ultimata mixerprodukten för att göra det hela lite roligare och lite mer glowigt!

Här ser ni hur Rose-Marie Swift, skaparen av Rms Beauty arbetar med sin Living Luminzer.

inika-highlighter

Inika, Light Reflect är en krämbaserad highlighter som är väldigt lätt att arbeta med. Den lilla tuben med perfekt liten pip gör det lätt att dosera ut önskad mängd. Nyansen är ljus, lite rosa/beige och har lagom stora skimmerpartiklar. Detta är en av makeupartisten Linda Öhrströms favoriter och jag förstår varför. Det är svårt att misslyckas med denna.

kjaer_weis_radiance

Kjaer Weis, Radiance är en kompakt, krämig highlighter i silver/champagne. Den är inte lika genomskinlig som Living Luminizer, så därför måste man vara lite mer noga när man applicerar så att den inte blir för tjock. Skimmerpartiklarna är ganska stora, så den här är perfekt för fest! Dosan är också lyxigast i stan.

w3ll_shimmer

W3ll People, Bio Brightener Stick + Bio Bronzer Stick, dessa köpte jag i London, och finns tyvärr inte i Sverige. Det är krämbaserade stick som kan användas för att göra contouring men också för att användas var för sig. Highlightern är champagnefärgad/rosé och glider lätt ut på huden. Blir lite kompakt först, men här får man arbeta ut den så att den blir mer genomskinlig. Ger riktigt bra lyster och har lagom stora skimmerpartiklar. Bronzern är inte så skimrig alls, utan ger bara lite lätt lyster. 

idun_shimmer

Idun, Tilda, Translucent Illuminating Powder är ett kompakt puder som jag upplever är lättast att arbeta ut på huden med pensel. Sitter perfekt direkt under ögonbrynet och i ögonvrån, till exempel. Ganska ljus, på gränsen till silvervit, så passar nog inte alla. Kan med fördel också appliceras på ögonskugga för att få lite mer sparkle!

LÄS MER – Mina bästa highlighters:

Bästa ekologiska highlighter – mina favoriter