Naturlig flytande tvål. Jag har lyxen att få testa många flytande tvålar, och en del är ganska dyra. Är det värt det? Ja, men ibland är det lite kul att unna sig en dyrare tvål tycker jag. Men det gäller att välja rätt!

 

 

Grown Alchemist, Hand Wash, Sweet Orange, Cederwood, Sage, 300 ml, 255 kronor. Fin och smart pumpflaska som doserar ut en genomskinlig tvål som är halvseg i konsistensen. Doften av ceder och salvia är ganska markant, så stark att det tyvärr känns som ett starkt rengöringsmedel för toastolen, istället för en lyxig handtvål… Tvålen i sig gör rent, löddrar bra, men har tyvärr en något uttorkande känsla i huden. Tyvärr ingen hit för mig – mest på grund av doften, som låter bra på pappret. Betyg: 3,5.

 

Under Your Skin, Hand Wash Thistle/Yuzu, 250 ml, 219 kronor. Den här gör sig fin på handfatet! Svensk, naturligt baserad och doftar riktigt gott, lite apelsinblommor typ. Gör rent, löddrar en smula och känns på det stora hela fräsch. Men tyvärr verkar den något uttorkande i huden. Den innehåller också propylen glykol som är ett syntetiskt ämne som känns helt onödigt. Detta drar ned upplevelsen ganska ordentligt. Betyg: 3. 

 

Emma Noël, Aleppo Liquid Soap, 300 ml, 119 kronor. Gillar den här låga och bulliga förpackningen, den står stadigt på handfatet. Tvålen är seg, ljust beige och halvgenomskinlig. Den doftar precis som härlig såpa eller fast aleppotvål och har inga tillsatta dofter, så perfekt för den känslige. Löddrar inte så mycket, gör rent händerna ordentligt, torkar inte ut utan de känns bara rena och fräscha efter tvätt. Kanske inte den lyxigaste tvålen i samlingen, men den är grym! Betyg: 4,5. 

 

English: Love liquid soaps! The best one in this trio? The aleppo soap from French brand Emma Noël.