Ekologisk foundation. Nvey Eco tillhör enligt mig, eliten inom organic beauty när det gäller baser och den här varianten, Moisture Rich Fluid Foundation är en av mina första kärlekar. Den kom förr i tiden i en genomskinlig pumpflaska så man kunde enkelt kolla in nyansen. Numera kommer den i en tub som för visso är stylish, men det är inte lika lätt att välja nyans numera.

Tyvärr är Nvey Eco ganska dåliga på att ta egna bilder på nyanser, men jag gillar deras foundationguide som du hittar här.

Jag har recenserat denna tidigare, men nu är den något förändrad i nya förpackningen.

nvey_eco_cool_natural

Vad: Nvey Eco, Moisture Rich Fluid Foundation, Cool Natural, 30 ml, 385 kronor. 

Den förra foundation var lite mer fluffig och moussig medan denna upplaga ändå är krämig, utan att vara tung och fast. Den är i princip doftfri och har en fin glans. Nyansen är ganska gul, och den passar bra till en ljus/medium hudton med gul underton. (Jag har båda, och passar således i både rosa och gula undertoner.) Eftersom den inte är så “blöt” så stelnar den inte eller fastnar i huden när man applicerar. Istället är den mjuk och smidig på ett krämigt sätt, och den är lätt att jobba med och enkel att applicera med fingrarna och den liksom smälter sömlöst in i huden. Otroligt trevligt.

Det funkar också att applicera denna foundation med borste och svamp, men jag föredrar faktiskt fingrarna i just detta fallet. Den ger inte full täckning – vill du har mer täckning ska du kolla in systerprodukten från Nvey Eco – Creme DeLuxe Foundation – men den ger väl medium täckning. Med en bra primer under – tex Nvey Ecos egen, Studio Pro Primer – blir den här så himla fin på huden. Men även utan, det räcker gott med bara en ansiktsolja under och huden jämnas ut, får fin lyster och fukt låses in i huden. Dessutom hålls huden fräsch hela dagen. Det går också att bygga upp mer täckning. En klockren foundation.

Betyg: 5. 

 

Läs mer: 

• En kärleksförklaring till Nvey Eco Creme De Luxe Foundation. 

• Hannahs favoriter 2016 – Bästa ekologiska makeup.

 

English: I love this organic foundation from Aussie brand Nvey Eco, and I have for many years. It’s been updated and it’s still ace.