Ekologisk foundation. Nvey Eco var ett av de första ekologiska makeup-märkena som jag kom i kontakt med när jag hade gått över till eko och gjort min detox. Jag blev helt golvad över deras basprodukter som foundation och concealer. De var till och med bättre än de konventionella jag hade använt! Nvey Eco kommer från Australien och har du vägarna förbi Åhlens City i Stockholm kan du spana in sminket live där på deras hylla.

Det kändes så tryggt och skönt och även lyxigt att kunna använda Nvey Ecos produkter eftersom de är så himla bra. En foundation som jag verkligen blev kär i – och fortfarande älskar  – är deras kompakta krämfoundation Creme DeLuxe Flawless Foundation. Den är så himla lätt att använda och resultatet blir alltid bra.

nvey eco_creme de luxe foundation

Den kommer i en dosa med en spegel och under själva krämen gömmer sig en svamp som man kan använda för att applicera. Det brukar bli väldigt bra och går snabbt. Det går också utmärkt att använda fingrar eller foundationborste.

Min nyans heter 876 – Cool Ivory  – som är en neutral, kanske lite åt rosa snarare än gul, nyans som inte är allra ljusast, men ändå så pass ljus att jag har den under höst/vinter/vår. Jag har även haft nyansen 881- Warm Ivory, som är liiite mörkare och lite mer gul och som jag också har varit supernöjd med.

Den här fasta krämfoundation är baserad på oljor som vårdar huden, och den kan kännas lite hård och kompakt först, men genom att värma upp den mellan fingrarna blir den lättare att jobba med. Den är också riktigt dryg – a little goes a long way.

Den ger en jättefin finish i huden, jämnar ut hudtonen och har grym hållbarhet – den sitter bra på plats hela dagen. Jag älskar ju också deras Concealer som är ett jättebra komplement.

nvey_eco_foundation

Den täcker riktigt bra och det går att bygga upp mer täckning. Genom att avsluta med Nvey Ecos puder får du en riktigt bra grund som jag skulle säga är photo-proof. Eftersom den är baserad på oljor så blir den inte helmatt på huden, men den blir heller inte glansig, snarare får man en snygg lyster i huden. Den är fri från skimmer, innehåller enbart mineraler som ger färg.

Det bästa med denna är ändå att man har möjlighet att använda den på morgonen och snabbt dutta sig snygg i ansiktet när man har brådis, men man kan också göra sig vrålsnygg och arbeta länge med den. Dessutom gillar jag att den färgmässigt liksom smälter in i hudens egen ton, så det gör inget om nyansen inte alltid är 100 % korrekt.

Jag vet att det kan vara svårt att välja nyans på Nvey Ecos produkter, tyvärr har de inte så många bilder på sina olika nyanser och det finns heller inga testers, men deras egen sajt har en bra nyansväljare som jag brukar rekommendera att man testar. Kolla in den här. 

cremedeluxe nvey eco

Hur skiljer sig denna från Nvey Ecos flytande foundation (som jag också älskar)? 

Jag skulle säga att denna ger medium till typ full täckning, medan den flytande varianten ger lätt till medium täckning. Och sen konsistens och känslan så klart.

Behöver man en primer? 

Nej, jag tycker inte det. Den sitter så bra på egen hand. Men generellt brukar alla foundations bli mycket bättre med en primer under så har du lust/tid/råd – kör!

Blir man blank? 

Den första versionen av denna gjorde huden ganska blank, så puder var ett måste. Sen omformulerades den och nu är den mycket mattare i känslan, utan att vara torr eller pudrig.

Vad använder du under? 

Jag kör ett serum eller olja och ibland även ansiktskräm under – om man låter under laget sjunka in någon minut är det bara att köra sen!

Vad ger du den för betyg? 

5! 

 

Läs mer: 

• Min bloggkollega Hanna (Hur Bra Som Helst) älskar också denna. 

• Och bloggaren Sofilou Organic ger den högsta betyg! 

 

English: I love this compact cream foundation from Aussie brand Nvey Eco. So easy to use and gives the skin a flawless finish!