Klimatsmarta och miljövänliga tamponger och bindor – finns det? Ja, det gör det! Och jag använder det så mycket jag bara kan!

Miljövänliga svenska bindor. På bilden ser du bindor från Naty, ett svenskt märke som började göra miljövänliga blöjor för flera år sen. De fick dock ingen bra start i Sverige och började sälja sina blöjor i England istället. Sedan dess har mycket hänt; bland annat har de lanserat en massa produkter för kvinnor; bindor i olika storlekar och trosskydd med nedbrytbar trämassa och majsstärkelse istället för plast. Och numera säljs deras produkter över hela världen. Här hittar du återförsäljare. 

 

Miljövänliga tamponger. Natracare är ett brittiskt märke som funnits länge i Sverige och de gör miljövänliga tamponger, bindor och trosskydd. Dessa känns eller ser inte heller ut som “vanliga” bindor men de funkar faktiskt precis lika bra. Tampongerna är gjorda i icke-klorblekt och ekologisk bomull. De har en förlossningsbinda som tydligen är poppis bland gravida och nyblivna mammor. Jag gillar också deras miljövänliga våtservetter utan syntetiska kemikalier som funkar till bebisrumpor, armhålor och ansiktet 🙂 Här hittar du ett stort utbud.

 

Men den produkt som verkligen har slagit igenom de sista åren är ju menskoppen. Och den är ju miljövänlig eftersom man använder en produkt om och om igen och så slipper vi allt avfall från engångsprodukterna. Så smart!

Menskopp – här är 8 fördelar!

 

Läs mer: 

• 8 anledningar att testa menskopp.

• Parfym i underlivet? Nej, tack, Always! 

 

English: I love the fact that there are environmentally friendly sanitary pads for us who don’t want plastics in our panties.