Ekologiskt smink. Inget piggar upp en look så snabbt som ett rouge. Jag älskar att experimentera med olika färger, lite beroende på årstid och övrig makeup, och jag är förvånad över att jag lyckas passa i så många olika nyanser! Jag använder kalla rosa nyanser ibland, varma aprikosa och lite mörkare mer röda ibland.

Här är en fin trio som jag har testat:

estelle_thild_blush

Estelle & Thild, Fresh Glow Satin Blush, Soft Pink, 10 gram, 289 kronor. Stor härlig dosa med spegel på insidan av locket. Den här nyansen är ganska ljus, pastellig rosa med lite drag av aprikos. Den är mjuk och verkligen satin i sin känsla – vad heter det på svenska? Sammetslen? Det innebär alltså att den inte är helt matt, men inte skimrande, men väl lystrig? När man borstar i den här i kakan dammar den inte så nämnvärt och mycket pigment åker med i borsten. Ger en snygg, fräsch look väldigt snabbt och har riktigt bra hållbarhet. Mitt enda frågetecken är om inte nyansen är lite för ljus för mig. (Finns i flera andra nyanser.) Betyg: 4.

purobio_blush

Purobio, Blush, 5,2 gram, Brick Matte 04, 110 kronor. När jag först såg den här nyansen blev jag förskräckt, och den beskrivs som matt tegelröd. Men faktum är att den här nyansen är inte riktigt så varmt röd som man först tror, på huden är den lite kallare, som en mörkare aprikosrosa. Bra pigment, så man får borsta försiktigt. Ger genast en fin frisk look till kinderna och det är faktiskt en nyans som jag brukar passa i på vintern. Trots att den är helt matt är själva kakan hård och dammar inte, vilket uppskattas. Själva dosan har lite budgetfeeling, och Purobio är också ett budgetmärke men de gör verkligt prisvärt smink. Betyg: 4. 

zuii_mango

Zuii, Flora Blush, Mango, 3 gram, 220 kronor. Det här rouget är en favorit hos många och en del jämför den med Nars klassiker Orgasm. Och ja, det finns absolut likheter – den perfekta aprikosa nyansen med glowigt skimmer som går lite åt guld. Det är en väldigt smickrande rouge eftersom det dels ger en snygg färg till kinden, (passar mig bäst på sommaren) och dels att det ger lite glow. Det är en given blush att använda så snart man ska på galej eller bara vill känna extra snygg. Det enda jag önskar av denna är en bättre förpackning och att få slippa skruvlocket. Betyg: 4,5.  

 

Läs mer: 

• En liten titt på Zuiis nya Lip & Cheek Cream.

 

English: Here are three totally different organic blushes. And they all work fine for me. Shade-wise I’m opting for Aussie brand Zuii, packaging-wise I’m opting for Swedish brand Estelle & Thild, but when it comes to affordability, Italian brand Purobio is the winner.